Κόσμος

Οι βιαστές της Ζιζέλ Πελικό – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και τα ονόματά τους

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail δημοσίευσε τα πρόσωπα και τα ονόματα επτά από τους συνολικά 50 κατηγορουμένους της υπόθεσης των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Οι επτά κατηγορούμενοι για τους μαζικούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία, προερχόμενοι από διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα συνδέονται μεταξύ τους από μια κοινή εμμονή: το σεξ με άγνωστες γυναίκες.

Η γυναίκα-θύμα, η 71χρονη Ζιζέλ Πελικό, ναρκωνόταν συστηματικά, χωρίς να το ξέρει, από τον σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, στο εξοχικό τους στο χωριό Μαζάν στη νότια Γαλλία.

Ο Πελικό απολάμβανε να παρακολουθεί ξένους άντρες να κακοποιούν τη γυναίκα του, δημιουργώντας ταινίες και φωτογραφίες που κατέγραφαν τις φρικτές σκηνές, συνολικά 20.000 φωτογραφόες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν από τους αστυνομικούς μόνο όταν συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2020 επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ. 

Οι βιαστές της Ζιζέλ 

Πρόκειται για τον μοτοσικλετιστή Hugues Malago, 39 ετών, τον αγρότη Andy Rodriguez, 37 ετών, τον μεροκαματιάρη Mathieu Dartus, 53 ετών, τον συνταξιούχο πυροσβέστη Jacques Cubeau, τον Lionel Rodriguez, 44 ετών, διευθυντή σούπερ μάρκετ και υπάλληλο πληροφορικής, τον ζωγράφο και διακοσμητή Husamettin Dogan, 43 ετών, και τον Thierry Parisis, 54 ετών, τοπικό επιχειρηματία.

Οι επτά άντρες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 50 κατηγορουμένων οι οποίοι, επί μία δεκαετίας, στρατολογήθηκαν online από τον άντρα της Ντομινίκ Πελικό για να κάνουν σεξ με την ναρκωμένη γυναίκα του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης που έχει διαρκέσει ήδη τέσσερις εβδομάδες, πολλοί κατηγορούμενοι ισχυυρίστηκαν ότι ο Πελικό τους «παγίδευσε» για να συμμετάσχουν στις διαταραγμένες φαντασιώσεις του σχετικά με τον βιασμό της συζύγου του κι εκείνοι νόμιζαν ότι συμμετέχουν σε κάποιους είδους σεξουαλικό παιχνίδι.

Το «τέρας της Αβινιόν» όπως τον αποκαλεί ο γαλλικός Τύπος, Ντομινίκ Πελικό, παραδέχθηκε την ενοχή του στο δικαστήριο και κατηγόρησε τους συγκατηγορούμενούς του ότι ήξεραν εξαρχήν σε τι συμμετείχαν.

Στην κατάθεσή του δήλωσε: «Είμαι βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα».

Αν και οι δίκες βιασμού στη Γαλλία διεξάγονται συνήθως ιδιωτικά, η Ζιζέλ Πελικό αποφάσισε να αποποιηθεί το δικαίωμα της ανωνυμίας, καθιστώντας τη δίκη ακόμη πιο δημόσια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ότι ο Πελικό είχε δώσει ψευδώνυμα στους συνεργούς του. 

Μεταξύ αυτών ήταν και ο «Biker», το χαϊδευτικό όνομα που έδωσε στον μοτοσικλετιστή Hugue Malago.

Ο Malago είπε στο δικαστήριο πώς είχε αρχίσει να αναζητά τρίο με ζευγάρια που κάνουν swinging μετά τον τραυματισμό του σε ατύχημα με μοτοσικλέτα το 2012.

Ο αλκοολικός Andy Rodriguez, ο οποίος συνάντησε για πρώτη φορά τον Πελικό σε ένα μπαρ το 2018, ονομάστηκε «Micha». Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να βιάσει την Ζιζέλ και ότι πήγε στο σπίτι των Πελικό όπου και την κακοποίησε «γιατί δεν είχε κάτι άλλο να κάνει την παραμονή Πρωτοχρονιάς». 

Ο χήρος Mathieu Dartus, για τον οποίο ο Πελικό ισχυρίστηκε ότι «δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τη σύζυγό του», είχε το παρατσούκλι «Gaston».

Ο 53χρονος πατέρας τριών παιδιών υποστήριξε ότι δεν είχε «καμία ανάμνηση» των πολλών ωρών που πέρασε στο σπίτι στο Μαζάν, καθώς είχε πάρει αρκετά χαπάκια έκστασης.

Ο 72χρονος πυροσβέστης, Jacques Cubeau, απολογήθηκε δημόσια στη Ζιζέλ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την συμμετοχή του στο φρικτό έγκλημα.

Ο 43χρονος Husamettin Dogan, ένας από τους βιαστές της Ζιζέλ Πελικό, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, σύμφωνα με την Daily Mail, ανέφερε στο δικαστήριο πως επισκέφτηκε την οικία των Πελικό τον Ιούνιο του 2019 για να βιάσει την Ζιζέλ, η οποία φαινόταν «σαν νεκρή» ενώ ο σύζυγός της κατέγραφε την συνεύρεση τους.

Ο κατηγορούμενος – με το παρατσούκλι «Karim» – παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα υποστήριξε στο δικαστήριο πως νόμιζε ότι συμμετείχε σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι του ζεύγους Πελικό. Ο Dogan, ο οποίος είχε γδυθεί και είχε φορέσει προφυλακτικό πριν μπει στο σπίτι, ξέσπασε σε δάκρυα και επέμεινε ότι πίστευε ότι συμμετείχε σε ένα συναινετικό σεξουαλικό παιχνίδι. Είπε: «Είμαι θύμα του Πελικό».

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Lionel Rodriguez ζήτησε επίσης συγγνώμη από την Ζιζέλ.

Ο Lionel Rodriguez είπε ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε αφού μαθεύτηκε η φρικτή αλήθεια και ζήτησε συγγνώμη από την Πελικό: «Δεν ήθελα ποτέ να σε πληγώσω αλλά το έκανα, θέλω να ζητήσω συγχώρεση». «Μπορώ να φανταστώ τον εφιάλτη σας, είναι φρικτό να σκέφτομαι ότι είμαι μέρος αυτού του εφιάλτη». 

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες των βιαστών που δημοσιεύει η DailyMail

Ο Thierry Parisis κατηγορείται ότι βίασε την Πελικό στο σπίτι της τον Φεβρουάριο του 2020.

Η κόρη του Πελικό έχει περιγράψει την κακοποίηση που υπέστη η μητέρα της ως «την χειρότερη σεξουαλική υπόθεση των τελευταίων 20 χρόνων», που προκαλεί ανατριχίλα.

To άρθρο Οι βιαστές της Ζιζέλ Πελικό – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και τα ονόματά τους δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 16:35:49

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button