Showbiz

Οι “Ήρωες” επιστρέφουν στο Θέατρο Ψυρρή! |


Οι “Ήρωες” της Ελένης Γκασούκα επιστρέφουν στις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ψυρρή.

Πρόκειται για μια μουσικοσατυρική παράσταση στα όρια της επιθεώρησης. Εδώ που οι “Ήρωες” εμπνέονται από τα όνειρα, τη ματαίωση, τη μοναξιά, την ενοχή, από δραματοποιημένα από την αιφνιδιαστική ύπαρξη του παραλόγου και της ανθρώπινης γελοιότητας.

Στους ρόλους των “Ηρώων” οι Δημήτρης Φιλιππίδης, Χρήστος Γεωργαλής, Γιώργος Φασουλάς, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Πάνος Αποστολοπουλος, Ντένια Στασινοπούλου, Ιωάννα Καλλιτσάντση.

Οι

Τι είναι οι “Ήρωες”

Πριγκίπισσες από την Μόσχα, σαδομαζοχιστές φύλακες και πολιτικοί κρατούμενοι, ιερόδουλες, gay Ηπειρώτες, ακολουθούν τα βήματα του tango, χορεύοντας τσάμικο και τραγουδούν στη σκηνή του Θεάτρου Ψυρρή βαριά ποπ και ελαφριά ζεϊμπέκικα προσφέροντας υψηλή θετική ενέργεια.

Τα διαχρονικά σατιρικά κείμενα των “Ηρώων” εμπνέονται από την ανθρώπινη αντίφαση, το κιτς, τον έρωτα, τη φθορά, τον θάνατο αναζητώντας το γελοίο του δράματος. Ο χώρος που τους αναλογεί είναι ο χώρος που ζει και κινείται ο απλός άνθρωπος μέσα στη σύγχρονη κοινωνία η οποία διαμορφώνει συνειδήσεις, ρόλους, ηθική, αναδεικνύοντας τα ευρήματα και τις παρατηρήσεις της συγγραφέως.

Σημείωμα της δημιουργού, Ελένης Γκασούκα

Έφτιαξα τους Ήρωες μου το 2006. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τη δύναμη να αναλάβω την ευθύνη να παρουσιάσω συνολικά γράφοντας, σκηνοθετώντας, χορογραφώντας, ένα πλαίσιο χαράς αγάπης και εμπιστοσύνης. Φτου κι από την αρχή δηλαδή; Ναι. Το παράλογο και το άγνωστο μας κάνουν να διαφέρουμε από τα άλλα ζωάκια. Η ομορφιά της αβεβαιότητας γεννάει την αγάπη. Έψαξα και ξαναβρήκα νέους ταλαντούχους ανθρώπους για να σας παρουσιάσω πάλι τους Ήρωες! Μαζί με τη “Νατάλια” θα σας συστήσω κι άλλους. Απ´ όλα τα είδη θεάτρου το βαθύτερο βίωμα πραγματικής απόλαυσης και γι’ αυτούς που την κάνουν και γι’ αυτούς που την βλέπουν είναι η επιθεώρηση. Πόσο μάλλον μια επιθεώρηση στηριγμένη σε όνειρα και εφιάλτες.

Μαζί με τους αγαπημένους μου performers Δημήτρη Φιλιππίδη, Χρήστο Γεωργαλή, Γιώργο Φασουλά, Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Πάνο Αποστολόπουλο, Ντένια Στασινοπούλου και Ιωάννα Καλλιτσάντση και τους μουσικούς μας επί σκηνής Ευριπίδη Ζεμενίδη, Θοδωρή Κοντάκο(Κος Κ.) και Σταύρο Τσαντέ, θα είμαστε στο Θέατρο Ψυρρή φέτος το φθινόπωρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!

Οι συντελεστές και οι πρωταγωνιστές

Συντελεστές Ιδέα – Κείμενα- Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα

Ήρωες: Δημήτρης Φιλιππίδης, Χρήστος Γεωργαλής, Γιώργος Φασουλάς, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Πάνος Αποστολοπουλος, Ντένια Στασινοπούλου, Ιωάννα Καλλιτσάντση

Ήρωες μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης, Θοδωρής Κοντάκος, Σταύρος Τσαντές, Λευτέρης Πορτοκάλογλου

Ενορχήστρωση: Ευριπίδης Ζεμενίδης

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Ανθή Πετρουλάκη

Φωτιστικός σχεδιασμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Κίνηση: Ελένη Γκασούκα

Χορογραφία: Πάνος Χαλκιάς

Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Πάνος Σουρούνης, Πάνος Χαλκιάς Τα τραγούδια επιλέγει ο Πάνος Σουρούνης

Εισιτήρια στο ticketplus και στο ταμείο του Θεάτρου Ψυρρή


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 19:55:00

Back to top button