Κόσμος

«Οι άνεμοι από τον τυφώνα Μίλτον θα ισοπεδώσουν τα πάντα» λέει Ελληνίδα που ζει στη Φλόριντα

Μαζικά έχουν εγκαταλείψει τη Φλόριντα οι Έλληνες που μένουν εκεί για να αποφύγουν τις συνέπειες του τυφώνα Μίλτον, καθώς αναμένεται να σαρώσει τα πάντα στην περιοχή.

Οι επιστήμονες μιλώντας για τον τυφώνα Μίλτον που θα χτυπήσει την Φλόριντα προβλέπουν ανέμους που θα αγγίζουν ακόμη και τα 350 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το ύψος του νερού θα αγγίξει τα 5 μέτρα πάνω από τα οποία θα δημιουργηθούν κύματα ύψους 3 μέτρων.

Η Ελληνίδα κάτοικος και δημοσιογράφος, Γιώτα Αργυροπούλου Φραγκέδη, είναι μία από τους πολλούς κατοίκους της Φλόριντα που έφυγε με την οικογένειά της την περιοχή λόγω του τυφώνα.

Η Γιώτα Αργυροπούλου Φραγκέδη έστειλε πλάνα στο Live News για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Δείχνει μάλιστα τα απομεινάρια από το χτύπημα του τυφώνα Helene, αλλά και τους κατοίκους να σπεύδουν με τα αυτοκίνητά τους να εγκαταλείψουν την δυτική Φλόριντα και να πάνε προς στα ανατολικά.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ανέφερε χαρακτηριστικά… «Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε. Προσπαθούμε να πάμε προς στην ενδοχώρα και να βγούμε προς τον Ατλαντικό. Ήδη από τον προηγούμενο τυφώνα έχουμε μεγάλες καταστροφές. Η βροχή και ο αέρας έχει ξεκινήσει από το πρωί. Στην περιοχή της Τάμπας υπάρχουν 40.000 μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι. 100.000 Έλληνες βρίσκονται σε όλη τη Φλόριντα.

Ο τυφώνας αυτός είναι σε πολύ μεγάλη ένταση και ανησυχούμε πολύ γιατί όταν έρθει στη στεριά, οι άνεμοι θα ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Έχουν μείνει γνωστοί μου πίσω που δεν μπόρεσαν φύγουν. Θα πάνε σε καταφύγια. Όλοι οι Έλληνες είναι σε απελπισία. Είναι ο δεύτερος τυφώνας μέσα σε 15 ημέρες, δεν ξέρω πώς θα το αντέξουμε».

 

To άρθρο «Οι άνεμοι από τον τυφώνα Μίλτον θα ισοπεδώσουν τα πάντα» λέει Ελληνίδα που ζει στη Φλόριντα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 18:13:44

Back to top button