Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων τριμήνου 500 εκατ. ευρώ με διάθεση και σε φυσικά πρόσωπα

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, θα διενεργήσει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ο ΟΔΔΗΧ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παράλληλα με τη δημοπρασία το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα και σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Η περίοδος εγγραφών ορίστηκε από Τρίτη την 29/10 έως και την Πέμπτη 31/10 και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η 1η Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια, ενώ η διάθεση θα είναι δυνατή και σε φυσικά πρόσωπα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 12:17:00

Back to top button