Κόσμος

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ισραηλινές δυνάμεις ο Παλαιστίνιος γέροντας – σύμβολο της Δυτικής Όχθης

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης βρέθηκε ο υπέρμαχος της ειρηνικές συμβίωσης Παλαιστίνης και Ισραήλ. 

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο 66χρονος Ζιάντ Αμπού Χαλίλ, μαρτύρησε όταν οι δυνάμεις του Ισραήλ του επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στη Ντούρα, νότια της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη».

Οι δυνάμεις μπήκαν στο σπίτι του Αμπού Χαλίλ και τον χτύπησαν άγρια ​​μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Dura για θεραπεία, αλλά η ιατρική ομάδα τον κήρυξε νεκρό κατά την άφιξη λόγω των τραυμάτων του.

Γνωστός ηγέτης της κοινότητας που αντιτάχθηκε εδώ και καιρό στην ισραηλινή κατοχή, είχε τραυματιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις σε πολλά προηγούμενα επεισόδια.

Ο Αμπού Χαλίλ έγινε σύμβολο για τους Παλαιστίνιους το 2017 όταν έδωσε μία αποστομοτική απάντηση σε Ισραηλινό στρατιώτη που προσπαθούσε να πυροβολήσει κατά μικρών παιδιών που έριχναν πέτρες στην ομάδα του. Είχε πει – μπροστά στην κάμερα – στον εξαγριωμένο στρατιώτη που του φώναζε πως του πετούν πέτρες: «Παιδιά είναι άστα να πετάνε».

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι με την είδηση ​​του θανάτου του, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι εντάσεις επικρατούν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη εν μέσω μιας βίαιης ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει σχεδόν 42.000 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τις 7 Οκτωβρίου πέρυσι.

Τουλάχιστον 743 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε, περισσότεροι από 6.200 τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 11.100 άλλοι κρατούνται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με παλαιστινιακά στοιχεία.

To άρθρο Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ισραηλινές δυνάμεις ο Παλαιστίνιος γέροντας – σύμβολο της Δυτικής Όχθης δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 22:38:51

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button