Ελλάδα

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Προκαταρκτική για τις αναρτήσεις μίσους στο TikTok

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη «βροχή»  αναρτήσεων στο ΤikΤok με απειλητικές αναφορές για τις πρωταγωνίστριες στο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης, προ ημερών στη Γλυφάδα, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελευθεριάνος.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως: διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Τις τελευταίες ώρες στο Tik Tok κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο στα οποία μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που έστησαν το κατρτέρι στην 14χρονη. Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες των 14χρονων κοριτσιτών, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων, μέχρι και χάρτες με τη διεύθυνση του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

«…Πώς νιώθεις που σε ψάχνουν όλοι και από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο;», αναφέρει μία από τις απειλές, την ώρα που γίνονται δημόσιες προσκλήσεις σε νέα «ραντεβού» εκδίκησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διετάχθη, θα αναζητηθούν οι κάτοχοι των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τους οποίους εκτοξεύονται οι απειλές και βγαίνουν στη φόρα προσωπικά δεδομένα προσώπων, όπως διευθύνσεις, ονόματα, κ.ά.

Σημεώνεται ότι για τις εν λόγω αναρτήσεις έχει ήδη αρχίσει αυτεπάγγελτη έρευνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η σχετική ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.»

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-30 16:29:24

Back to top button