Υγεία

Ξεπέρασαν τις 150.000 τα διενεργηθέντα χειρουργεία

Επιτυχία καταγράφει το υπουργείο Υγείας ως προς τη διενέργεια των απογευματινών χειρουργείων αφού σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το πρώτο τετράμηνο του 2024, διενεργήθηκαν περίπου 175.000 χειρουργικές επεμβάσεις, ένας αριθμός που όχι μόνο επαναφέρει τα προηγούμενα στάνταρ, αλλά τα ξεπερνά σημαντικά σε σχέση με το έτος 2019 που το ίδιο διάστημα έφτασαν τις 171.000.

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, επικεντρωθήκαμε αποκλειστικά στη βελτίωση των υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η αριθμητική επίδοση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία και ακόμη καλύτερα» επεσήμανε ο υπουργός σε ανάρτησή του στα social media.

Ο αριθμός των διενεργηθέντων χειρουργείων είναι όπως λέει και η καλύτερη απάντηση σε όσους κάθε μέρα μιλούν για την διάλυση του ΕΣΥ. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας προς τους συμπολίτες μας» τονίζει κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης.

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία συνεχίζονται από μερίδα εργαζομένων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα με τον χρόνο παραμονής στη λίστα η προτεραιότητα και ενδέχεται να καλύπτεται το κόστος των απογευματινών χειρουργείων από το κράτος.

Σε συνέντευξη του τον Απρίλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων θα επαναξιολογηθεί στις αρχές καλοκαιριού και σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας, η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε αλλαγές ενώ παραδέχθηκε ότι το κόστος των απογευματινών χειρουργείων δεν μπορούν να το σηκώσουν οι πιο αδύναμοι οικονομικά ασθενείς.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-03 16:31:34

Back to top button