Αθλητικά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Τι κατέθεσε η υπεράσπιση του Β. Μαρινάκη για την ποινή των 5 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε

Εδώ και λίγες ημέρες έγινε γνωστή η ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε αγώνες, που επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, για το περιστατικό που φέρεται να ήταν πρωταγωνιστής (σ.σ. φέρεται να έφτυσε στο έδαφος), δείχνοντας περιφρόνηση προς τους διαιτητές του εντός έδρας αγώνα της Νότιγχαμ με τη Φούλαμ. Παιχνίδι που βρήκε νικητές του Λονδρέζους μέσα στο «Σίτι Γκράουντ» με 1-0, με το πέναλτι του Χιμένες στο φινάλε του αγώνα.

Όπως μετέδωσε η «Sun», ο Έλληνας εφοπλιστής παρουσίασε στη συνέχεια μια «εξωφρενική δικαιολογία για τη συμπεριφορά του».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) επιβεβαίωσε την τιμωρία του ιδιοκτήτη του συλλόγου της Premier League, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει αγώνες μέχρι την εντός έδρας αναμέτρηση της 30ής Νοεμβρίου με την Ίπσουιτς.

Σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό μέσο, διέρρευσαν οι λόγοι που επικαλέστηκε στην κατάθεσή του ο ισχυρός άνδρας της Φόρεστ για την εναντίον του απόφαση. Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ο Β. Μαρινάκης έφτυσε στο έδαφος μέσα στο διάδρομο προς τ’ αποδυτήρια, όταν πλησίασαν οι διαιτητές, μετά τον αγώνα».

Η πειθαρχική επιτροπή κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να αντλήσουμε από την απόρριψη της εξήγησης του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με το φτύσιμο, είναι ότι αυτός σκόπιμα έφτυσε, σε μία ασεβή και αηδιαστική ένδειξη περιφρόνησης προς τους διαιτητές του αγώνα.

Κατά την άποψή μας, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εξήγηση για τη συμπεριφορά του. Θεωρούμε ότι μια τέτοια τιμωρία θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέτρο για άλλους που θα επιχειρούσαν να συμπεριφερθούν με παρόμοιο τρόπο».

Η υπερασπιστική γραμμή του Β. Μαρινάκη

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, η υπερασπιστική γραμμή του Βαγγέλη Μαρινάκη «άφησε πολλούς άναυδους».

Στην κατάθεσή του, ο Έλληνας επιχειρηματίας — ο οποίος χρηματοδότησε τη ανακαίνιση του προπονητικού κέντρου της Νότιγχαμ Φόρεστ και είναι επίσης ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού — αναφέρει ότι το κάπνισμα πούρων προκάλεσε τη συμπεριφορά του!

Η έκθεση αναφέρει:

«Α. Καπνίζει δύο ή τρία πούρα την ημέρα. Συχνά χρειάζεται να καθαρίζει το λαιμό του και/ή βήχει. Ο βήχας του περιέχει φλέμα».

«Β. Αν χρειάζεται να φτύσει, φτύνει σε ένα χαρτομάντιλο αν υπάρχει διαθέσιμο ή στο έδαφος αν δεν έχει. Μερικές φορές, όταν βήχει, το φτύσιμο ή το φλέμα μπορεί να πέσουν στο έδαφος.»

«Γ. Την ημέρα του περιστατικού υπέφερε από έναν έντονο βήχα. Έπαιρνε καραμέλες για το βήχα.»

«Δ. Όταν πλησίασαν οι διαιτητές, ένιωσε ότι έρχεται ένας βήχας και έβηξε προς το έδαφος, προς τα κάτω και προς τα δεξιά του, μακριά από τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι διαιτητές. Δεν μίλησε στους διαιτητές.»

«Ε. Δεν θυμάται αν κάποιο φλέμα βγήκε από το στόμα του, αλλά αν αυτό συνέβη (και δεν αμφισβητεί ότι μπορεί και να συνέβη), σίγουρα δεν ήταν κατευθυνόμενο προς τα πόδια του διαιτητή και δεν πήγε πάνω σε κανέναν».

«ΣΤ. Δεν βλέπει πώς το βήξιμο (όπου μπορεί να βγει φτύσιμο ή φλέμα από οποιονδήποτε άνθρωπο) προς το έδαφος σε έναν σχετικά πολυσύχναστο διάδρομο συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά»


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 21:13:00

Back to top button