![Ντίνα Νικολάου: Το govastiletto.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελληνίδας σεφ στη Θεσσαλονίκη Ντίνα Νικολάου: Το govastiletto.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελληνίδας σεφ στη Θεσσαλονίκη](https://eportal.gr/portal/wp-content/uploads/2025/02/Dinas_Bakery-729x1024-1-490x688-490x470.jpg)
Ντίνα Νικολάου: Το govastiletto.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελληνίδας σεφ στη Θεσσαλονίκη
Της Αγγελικής Στόγια
Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα cafe bar της συμπρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου της διάσημης Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου με τίτλο «Dina’s Bakery, my best recipes» και το govastiletto.gr ήταν εκεί και εξασφάλισε για εσάς αποκλειστικό υλικό.
Λίγα λόγια για το «Dina’s Bakery, my best recipes»
Το βιβλίο της αγαπημένης και διεθνούς φήμης Ελληνίδας σεφ περιλαμβάνει τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές της, έχοντας ένα κοινό συστατικό: το αλεύρι!
Όπως γράφει η ίδια στον πρόλογό της, έχει συγκεντρώσει τις συνταγές που αν ζούσε έναν αιώνα πριν, σίγουρα θα κατέγραφε για να μην ξεχαστούν και να τις κληροδοτήσει σε εκείνους που αγαπά. Είναι οι καλύτερες συνταγές της, οι αγαπημένες της ή εκείνες που έχουν σίγουρη επιτυχία. Η κάθε μία από αυτές έχει την ιστορία της, το δικό της αποτύπωμα, τη δική της χρονική στιγμή που δικαιωματικά της αξίζει.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που η συγγραφέας αγάπησε πολύ και είχε στο μυαλό της τα τελευταία 5 χρόνια. Μάλιστα στο τέλος κάθε συνταγής υπάρχει και το προσωπικό σχόλιο της συγγραφέως.
Το νέο της βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Όσα έγιναν στην παρουσίαση του «Dina’s Bakery, my best recipes»
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο κατάμεστο Garcon της Θεσσαλονίκης. Για το βιβλίο μίλησαν η Σταυρούλα Κλειδαριά, Αρχιτέκτονας & σύμβουλος εκδόσεων, η Μαρία Παππά, σύμβουλος τουριστικού marketing, ο Παναγιώτης Δεληθηνάσης, σεφ μαγειρικής, ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης, CEO & Founder Group Estrella, ο Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ μαγειρικής και ο Δημήτρης Παμπόρης, σεφ μαγειρικής.
Η Ντίνα Νικολάου, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε το κοινό και περιέγραψε την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του βιβλίου: «Είναι οι συνταγές που, αν ζούσα έναν αιώνα πριν, σίγουρα θα κατέγραφα σε ένα ρομαντικό, λουλουδάτο τετραδιάκι, για να μην ξεχαστούν και να τις κληροδοτήσω σε αυτούς που αγαπώ. Είναι ένα βιβλίο συνταγών, αλλά κυρίως ένα βιβλίο στιγμών από τη ζωή μου».
Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσαν αρκετοί φίλοι και συνεργάτες της συγγραφέως. Η Ντίνα Νικολάου υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τα πλούσια εδέσματα των χορηγών της βραδιάς.
Η Ντίνα Νικολάου με την Sales Manager και διευθύντρια Marketing του Ομίλου ΑΝΤ1, Ζιζή Συμεωνίδου
Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη.
Η οικογένειά της είναι το στήριγμά της
Η Ντίνα Νικολάου εδώ και 30 χρόνια είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Γρηγοριάδη. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Στέλιο και τον Γιώργο, οι οποίοι γεννήθηκαν στο Παρίσι και σε παιδική ηλικία ήρθαν οικογενειακώς στην Ελλάδα.
«Το μυστικό των 30 χρόνων που είμαι με τον σύζυγο μου είναι η αλήθεια που έχουμε μεταξύ μας και ότι ο ένας φροντίζει τον άλλον. Την πρώτη φορά που μαγείρεψα στον σύζυγό μου πήρα καλαμάρια, είπα “δεν μπορεί, αφροδισιακό είναι”», αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της η ίδια στο ΠΑΜΑ ΔΑΝΑΗ, αναφορικά με την σχέση της με τον σύζυγό της.
Η διάσημη σεφ προσπαθεί να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική της ζωή.
Facts για τη Ντίνα Νικολάου
Είναι γέννημα θρέμμα αγροτικής οικογένειας της ελληνικής επαρχίας – οι γονείς της ήταν καπνοκαλλιεργητές στην Κυρτώνη Φθιώτιδα. Από πιτσιρίκα είχε μάθει να διακρίνει την καλή πρώτη ύλη, ήξερα ποιο είναι το κολοκυθάκι που έπρεπε να κόψει ή ποια ντομάτα, έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.
Σπούδασε Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη και Μάρκετινγκ. Μετά έφυγε για μεταπτυχιακά στο Παρίσι. Υπήρχε μια σχέση με το Παρίσι, γιατί ο αδερφός του πατέρα της ήταν εκεί και είχε κάνει μια πολύ μεγάλη εταιρεία με ρούχα.
Αν δεν είχε πάει εκεί στην τρυφερή ηλικία των 22 ετών, ίσως να μην είχε βρει ποτέ τη ρότα της στη γαστρονομία, έχει παραδεχτεί η ίδια.
Η Ντίνα Νικολάου είναι από τις γυναίκες που από την πρώτη κιόλας γνωριμία θα σε κερδίσει. Θα νιώσεις οικεία και ασφάλεια. Δεν σταματάει να χαμογελάει, να μιλάει για συνταγές και για την οικογένειά της.
Η Ντίνα Νικολάου ζει κάτι μοναδικό και δύσκολο ταυτόχρονα. Η ζωή της είναι μοιρασμένη σε 2 χώρες, την Ελλάδα και το Παρίσι. Και το πιο σημαντικό από όλα: Έχει καταφέρει να είναι επιτυχημένη και στις 2 χώρες. Το εστιατόριό της Evi Evian στο Παρίσι μετράει απίστευτες κριτικές και οι συνεργασίες της στην Ελλάδα άλλες τόσες. Τα βραβεία και οι διακρίσεις της ατελείωτες.
Το εστιατόριο EVI EVANE το έχει δημιουργήσει μαζί με την αδελφή της, Μαρία όπου μαζί υπερασπίζονται με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα.
Επίσης συνεργάζεται με τον γιο της, Στυλιανό Γρηγοριάδη, συνιδρυτή της startup StiQ, ο οποίος σκέφτηκε πόσο ωραίο θα ήταν να μπορούσαν όλοι να δοκιμάσουν το φαγητό με το οποίο εκείνος μεγάλωσε και αγαπάει τόσο. Έτσι δημιούργησε εταιρεία με φαγητό delivery και την υπογραφή της μητέρας του. «Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάζομαι με τη μητέρα μου. Ο κόσμος που θα επιλέξει τα φαγητά της πρέπει να γνωρίζει ότι επιλέγει τα φαγητά μιας κορυφαίας σεφ, αλλά και μιας μαμάς που μαγειρεύει με αγάπη» έχει πει ο ίδιος.
Η Ντίνα είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί τη στασιμότητα. Θέλει να μαθαίνει καινούργια πράγματα και όταν καταπιάνεται με κάτι καινούργιο πρέπει να το φτάσει στην τελειοποίησή του.
Είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται στους νεότερους, και ορμώμενη από την αγάπη της για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής, διδάσκει σε επαγγελματικές σχολές της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu).
Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-13 11:20:00