Κόσμος

Νετανιάχου προς ΟΗΕ: «Αποσύρετε τους κυανόκρανους από το Λίβανο, γίνονται όμηροι της Χεζμπολάχ»

Νέα προτροπή στον ΟΗΕ να απομακρύνει τις δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL από τις περιοχές των μαχών εντός του Λιβάνου απηύθυνε την Κυριακή (13/10) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός ζήτησε επανειλημμένα από τον ΟΗΕ ν’ απομακρύνει τους κυανόκρανους, προσθέτοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή, τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ.

Η δήλωση έγινε ενώ το θέμα των επιθέσεων κατά των κυανόκρανων προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την αντίδραση και άλλων χωρών.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε τον ομόλογό του των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ότι το Τελ Αβίβ θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Κυριακή 13/10 το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του ο Νετανιάχου συγκαλεί εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ακόμη η Μέση Ανατολή περιμένει τα αντίποινα του Ισραήλ στο ιρανικό πυραυλικό χτύπημα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ισραήλ έχει περιορίσει τους στόχους που θα πλήξει ως αντίποινα στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές, όπως αναφέρει το NBC.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις ή θα προβεί σε δολοφονίες, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις για το πώς και πότε θα δράσει.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η επίθεση του Ιράν με περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους στη χώρα θα έχει «συνέπειες».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-13 14:30:00

Back to top button