Κόσμος

Νεκροί τρεις άμαχοι στο Ντνίπρο, άλλοι δύο στο Χάρκοβο, από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones συνεχίζονται στην Ουκρανία όπου τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στην πόλη Ντνίπρο.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άλλοι 18 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι 14 ετών» σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Ντνίπρο, Σέρχιι Λίσα μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Από τα πλήγματα υπέστησαν ζημιές ένα εμπορικό κέντρο και ένα βενζινάδικο, είπε ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Μίκολα Λούκατσουκ, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες ενός κτιρίου και αυτοκινήτων με σπαρμένα τζάμια.

«Τρεις πύραυλοι Iskander-K, τέσσερις τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι X-59 και πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed» εκτοξεύτηκαν από τη Μόσχα, σύμφωνα με τη διοίκηση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας που υποστήριξε ότι «11 στόχοι» καταρρίφθηκαν.

Η πόλη Ντνίπρο, ένα σημαντικό βιομηχανικό και επιστημονικό κέντρο, αριθμούσε περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή. Απέχει εκατό χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από το μέτωπο και πλήττεται συχνά από αεροπορικές επιδρομές. Τον Ιανουάριο του 2023, ρωσικός πύραυλος έπεσε σε μια πολυκατοικία σκοτώνοντας 46 ανθρώπους.

Σε άλλη επίθεση, στο Χάρκοβο, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Όλεχ Σινεχούμποφ.

To άρθρο Νεκροί τρεις άμαχοι στο Ντνίπρο, άλλοι δύο στο Χάρκοβο, από ρωσικούς βομβαρδισμούς δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 23:08:50

Back to top button