Κόσμος

Νεκροί ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και η σύζυγός του μετά από αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σαλάχ αλ Μπαρνταουίλ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, μετέδωσαν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο βομβαρδισμός είχε επίσης αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του η σύζυγός του.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από ισραηλινής πλευράς μέχρι στιγμής.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι βασικός στόχος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας είναι να καταστραφεί η Χαμάς ως πολιτική και στρατιωτική δύναμη. Αφού διέταξε την επανέναρξη των μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακο, την Τρίτη, είπε πως στόχος είναι να αναγκαστεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που συνεχίζει να κρατά.

Ο de facto επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Αϊσάμ Ανταλίς και ο υπουργός Εσωτερικών Μαχμούντ Αμπού Ουάτφα ήταν ανάμεσα στα θύματα των βομβαρδισμών της Τρίτης.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, ο απολογισμός των θυμάτων αφότου ξανάρχισαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε μαζική κλίμακα την Τρίτη έχει ξεπεράσει τους 500 νεκρούς.


Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-23 04:10:00

Back to top button