Αθλητικά

Νεκροί δύο αθλητές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Ανδαλουσία

Είδηση “σοκ” από την Ανδαλουσία. Δύο αθλητές έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη (17.10.2024) κατά την διάρκεια αγώνων τριάθλου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σπριντ -στην ισπανική πόλη- όπως επιβεβαίωσε η ίδια Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Δύο αθλητές έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σπριντ σε αγώνες τριάθλου στην Ανδαλουσία, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να επιβεβαιώνει την τραγική είδηση.

Αμφότεροι, συμμετείχαν στο Σπριντ ηλικιακών ομάδων. Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, οι δύο αθλητές -ένας 79χροονος Μεξικανός και ένας Βρετανός 59 ετών- πέθαναν από ανακοπή καρδιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες συνεχίστηκαν πατά το θλιβερό γεγονός.

“Με βαθιά λύπη ενημερώνουμε ότι δύο συμμετέχοντες (ένας από το Μεξικό και ένας από τη Μεγάλη Βρετανία) έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Σπριντ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου που διεξάγεται σήμερα, 17 Οκτωβρίου, στο Τορρεμίνος της Ανδαλουσίας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τις Εθνικές Ομοσπονδίες και σε όλη την οικογένεια του τριάθλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου, η Ισπανική Ομοσπονδία και η τοπική οργανωτική επιτροπή είναι σε επαφή με τις οικογένειές τους και τις Εθνικές Ομοσπονδίες για να παρέχουν όλη την υποστήριξη που χρειάζεται σε αυτές τις δύσκολες και λυπηρές στιγμές” ανέφερε η Ομοσπονδία σε ανάρτησή της.

Στην ίδια διοργάνωση, στην κατηγορία κάτω των 23ων ετών, ο Έλληνας τριαθλητής, Παναγιώτης Μπιτάδος, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Νικητής ήταν ο Ισπανός Νταβίντ Καντέρο Δελ Κάμπο με 01:45:12 και ακολούθησε ο Έλληνας πρωταθλητής με πολύ μικρή διαφορά τερματίζοντας σε 01:45:46. Τρίτος ήταν ο Ούγγρος Κις Γκεργκέλι (1:46:11).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Τορεμολίνος-Ανδαλουσία διεξάγεται από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, με περισσότερους από 5.500 τριαθλητές από περισσότερες από 80 χώρες να αγωνίζονται.

To άρθρο Νεκροί δύο αθλητές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Ανδαλουσία δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 17:22:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button