Ελλάδα

Νεαροί ανέβηκαν στο στέγαστρο Καλατράβα και κοιμήθηκαν μέσα στο ΟΑΚΑ

Σοκ, αλλά και δέος προκαλούν τα πλάνα που δημοσίευσε μια ομάδα Urbex (Urban Exploration), που αποτελείται από νεαρούς Έλληνες, στο TikTok. Οι δύο… τολμηροί φίλοι σκαρφάλωσαν στην κορυφή του στεγάστρου Καλατράβα και πέρασαν το βράδυ τους στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα Lumiere Urbex ανέβηκε και περπάτησε στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ, χωρίς εξοπλισμό. Στη συνέχεια, έστησε αιώρες μέσα στο Στάδιο, όπου και κοιμήθηκε όλο το βράδυ.

Στα σχόλια των βίντεο που έχουν αναρτήσει, πολλοί ρωτούν την ομάδα να εξηγήσει πώς κατάφερε να φτάσει ως εκεί, όμως φυσικά δεν έχει υπάρξει απάντηση. Οι δυο τους κρατούν κρυφά τα «κόλπα» τους, αλλά και τα πρόσωπά τους.

 

 

Τι είναι η Urbex

Η αστική εξερεύνηση (urban exploration – συχνά τη συναντάμε και με τη συντομογραφία urbex ή με τον όρο infiltration) είναι η επίσκεψη και εξερεύνηση εγκαταλειμμένων κτηρίων, εγκαταστάσεων υπόγειων ή μη, εργοστασίων, τούνελ, υπόγειων στοών, υπονόμων και καταφυγίων.

Πέρα από τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και εργοστάσια, η εξερεύνηση των υπόγειων περιοχών γίνεται και σε ενεργές τοποθεσίες που λειτουργούν κανονικά, για τον λόγο αυτό, ονομάζεται και infiltration (διείσδυση), ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κατηγορίας για καταπάτηση ή ακόμα και διάρρηξη.

Βασικότερη αρχή των αστικών εξερευνητών είναι να μην αφαιρούν τίποτα από τους χώρους που επισκέπτονται, να μην κάνουν γκράφιτι και να μην παραβιάζουν λουκέτα και κλειδαριές. Οι εξερευνητές συνήθως φωτογραφίζουν τους χώρους που εξερευνούν χρησιμοποιώντας συχνά προχωρημένες τεχνικές φωτογράφισης.

Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και πέρα από τα νομικά προβλήματα, περιλαμβάνουν τα ατυχήματα από πτώση, πνιγμό, ηλεκτροπληξία κ.α.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 14:20:00

Back to top button