Auto

Νέο VW Tiguan: Τί περισσότερο να ζητήσεις;

Το VW Tiguan είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά SUV, με περισσότερες από 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, από τη στιγμή που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους δρόμους.

Πλέον επιστρέφει και είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα πρότυπα της ψηφιακής εποχής. Το γερμανικό SUV είναι διασυνδεμένο, «έξυπνο» και εξηλεκτρισμένο, όντας ταυτόχρονα το πιο εξελιγμένο και το πιο πολυτελές.

Από το 2007, όταν και έκανε ντεμπούτο η πρώτη γενιά, το VW Tiguan αποτελούσε πάντα το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, ενώ για αρκετό καιρό παρέμενε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, τόσο στην ευρωπαϊκή -όπου εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία του και στο πρώτο πεντάμηνο του 2024- όσο και στην ελληνική αγορά

Το νέο VW Tiguan σε κερδίζει με το που το αντικρίζεις, καθώς διαθέτει μια ισορροπία ανάμεσα στο δυναμισμό και την αίσθηση στιβαρότητας. Παρά την διατήρηση των βασικών σχεδιαστικών γραμμών των προκατόχων του, το νέας γενιάς μοντέλο εντυπωσιάζει με την φρέσκια του εικόνα, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις παραμένουν σχεδόν όμοιες με το απερχόμενο μοντέλο (μήκος 4,54 μ., πλάτος 1,84 μ., ύψος 1,66 μ.), όπως και το μεταξόνιο που διατηρείται στα 2.680 χλστ.

Φρέσκο αισθητικά με σύγχρονο εσωτερικό

Οι σημαντικότερες διαφορές εντοπίζονται στον εμπρός επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που ενσωματώνει τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, που πλέον βρίσκονται τοποθετημένες στα άκρα της μάσκας, βελτιώνοντας παράλληλα τον αεροδυναμικό συντελεστή Cd στο 0,28 αντί για 0,33 και την αεροδυναμική απόδοση, όσο και στα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, με τα εμπρός να διαθέτουν προβολείς με τεχνολογία IQ.LIGHT HD matrix, μία πρωτιά για μοντέλο βασισμένο στην εξελιγμένη αρχιτεκτονική MQB evo.



Στο εσωτερικό, η εικόνα έχει αλλάξει σε δραματικό βαθμό. Ο σχεδιασμός, η εργονομία και η ολιστική αίσθηση ποιότητας στα πλαστικά, στους διακόπτες και στα όργανα δείχνουν να έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να λειτουργούν εξαιρετικά.

Πλούσια γκάμα κινητήρων

Το νέο VW Tiguan εξοπλίζεται αποκλειστικά με 8 συνολικά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, είτε βενζίνης (TSI), είτε με ήπια υβριδική τεχνολογία (eTSI), είτε plug-in hybrid (eHybrid), είτε πετρελαίου (TDI). Να αναφέρουμε ότι η γκάμα των TSI και eHybrid αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. H γκάμα των eTSI, περιλαμβάνει τον κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 130 και 150 ίππους, με σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων (ACT) και συνδυάζεται αποκλειστικά, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.



Κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού

Το νέο Tiguan λανσάρεται σε υψηλών προδιαγραφών και παροχής υπηρεσιών επίπεδα εξοπλισμού. Η έκδοση More, είναι το τρίτο επίπεδο, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 37.300 και 38.300 ευρώ για τους κινητήρες των 1.500 κυβικών και των 130 και 150 ίππων αντίστοιχα και από 43.350 ευρώ για τον δίλιτρο diesel των επίσης 150 ίππων.



Στην έκδοση More, ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει:

  • Μεταλλικό χρώμα
  • Ζάντες αλουμινίου Venezia 17’’
  • Προβολείς LED Plus & 3D πίσω φώτα LED
  • Keyless Access – Σύστημα κλειδώματος / ξεκλειδώματος & εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί με SAFELOCK
  • Αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού με αισθητήρες εσωτερικού χώρου & προστασία από ρυμούλκηση
  • Σύστημα Easy Open & Close: Αυτόματο άνοιγμα / κλείσιμο της πόρτας χώρου αποσκευών
  • Εσωτερικός φωτισμός Ambient 10 χρωμάτων στο ταμπλό και στις θύρες
  • Εξωτερικός φωτισμός Ambient στις χειρολαβές και ανάμεσα στους εμπρός προβολείς
  • Ράγες οροφής σε ασημί χρώμα
  • Κρύσταλλα ασφαλείας με ενισχυμένη ηχομόνωση & σκούρα θερμομονωτικά κρύσταλλα στα πλευρικά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ

Τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 17:45:36

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button