Auto

Νέο Toyota bZ3C, κινεζικό ηλεκτρικό με τη βοήθεια της BYD

Πρωτοανακοινώθηκε τον Απρίλιο κι επιτέλους βλέπουμε για πρώτη φορά την έκδοση παραγωγής του Toyota bZ3C. Ενός εντυπωσιακού EV που αναπτύχθηκε για την κινεζική αγορά σε συνεργασία με τις τοπικές μάρκες BYD και FAW.

Μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν από πέντε μήνες κι η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 4ο 3μηνο του 2024. Φωτογραφίες και λεπτομέρειες από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας αποκαλύπτουν ότι το Toyota bZ3C έχει μήκος 4.780 mm, πλάτος 1.866 mm κι ύψος 1.510 mm, με μεταξόνιο στα 2.880 mm. Θα ζυγίζει 1.920 kg κι αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από άλλα μοντέλα της Toyota. Όπως το υπάρχον CH-R και το τελευταίο Prius.

Μεγαλύτερο σε μήκος από το Tesla Model Y και με εμφάνιση που καθιστά ξεκάθαρο ότι πρόκειται για Toyota

Ξεχωρίζουμε τα χαρακτηριστικά μπροστινά φώτα LED, αλλά δεν υπάρχουν οι μικροί μαύροι αεραγωγοί στα μπροστινά φτερά που είχε το πρωτότυπο που είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου την άνοιξη. Πέρα από αυτό, όλα τα άλλα μοιάζουν ίδια, συμπεριλαμβανομένης της σπαστής αεροτομής και των χειρολαβών που είναι χωνευτές μέσα στο αμάξωμα. Αυτό που ίσως ενδιαφέρει περισσότερο από την εμφάνιση είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες. Το ιαπωνικό crossover θα χρησιμοποιεί μια LFP μπαταρία που προέρχεται από το τμήμα εξέλιξης μπαταριών της BYD.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota bZ3C και bZ3X, διπλό ηλεκτρικό crossover χτύπημα

 Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η χωρητικότητά της, αλλά δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από τουλάχιστον 500 km στον αισιόδοξο κινεζικό κύκλο CTLC. Θα τροφοδοτεί με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα με 272 ίππους, αλλά η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 160 km/h. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ζαντών 18 ιντσών και 21 ιντσών. Θα υπάρχει επίσης επιλογή για ένα εμφανές LiDAR τοποθετημένο στην κορυφή του μπροστινού παρμπρίζ.

Toyota bZ3C

Αν κι οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες δεν αποκαλύπτουν την καμπίνα του αυτοκινήτου, από τον Απρίλιο γνωρίζουμε ότι θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων, ένα μεγάλο κεντρικά τοποθετημένο infotainment, πλωτή κεντρική κονσόλα κι ατμοσφαιρικό φωτισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

Η παραγωγή του Toyota bZ3C πρόκειται να ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας της Toyota με την FAW τους επόμενους μήνες. Θα αυξήσει την ηλεκτρική γκάμα της μάρκας, πλάι στο υπάρχον bZ4X SUV και την μπερλίνα bZ3, στην προσπάθεια των Ιαπώνων να ενταχθούν πιο δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-16 15:07:23

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button