Auto

Νέο Renault Grand Koleos: Ο πρώτος καρπός της κοινοπραξίας με την Geely (+video)

Η Renault αποκάλυψε ένα νέο υβριδικό SUV που ονομάζεται Grand Koleos στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Busan στην Κορέα. Και αν το μνημονικό ανατρέχει στο -όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το νέο μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες γενιές του «ευρωπαϊκού» Koleos.

Το Renault Grand Koleos είναι ουσιαστικά το δίδυμο «αδελφάκι» με το Geely Xingyue L που έκανε το ντεμπούτο του το 2021. Ωστόσο, ως το πρώτο προϊόν της ιστορικής συνεργασίας μεταξύ Geely και Renault , διαθέτει περισσότερα από μερικά επανασχεδιασμένα πάνελ αμαξώματος.



Το εμπρός μέρος υιοθετεί τη μάσκα της Renault, αλλάτα γραφικά LED στους προβολείς και η ανασχεδιασμένη σιλουέτα του αυτοκινήτου, πιστοποιούν τη νέα εποχή. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης την κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Esprit Alpine.

Αυτό το μοντέλο διακρίνεται από τις μπλε εξωτερικές πινελιές, το σήμα Alpine στα φτερά και τις μοναδικές ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, διαθέτει καμπίνα με σκούρο θέμα με μπλε ραφές και ένθετα Alcantara. Όλα τα διακοσμητικά διαθέτουν τριπλή διάταξη οθόνης 12,3 ιντσών προέλευσης Geely, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.



Όπως το Xingyue L, το Renault Grand Koleos χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική CMA, η οποία χρησιμοποιείται επίσης από το Volvo XC40 και άλλα μοντέλα της Geely και Lynk & Co. Κάτω από το καπό, υπάρχουν επιλογές θερμικών κινητήρων, αλλά και υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης , παρόλο που η πλατφόρμα είναι επίσης συμβατή για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η υβριδική έκδοση περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων και διπλούς ηλεκτροκινητήρες, που παράγουν συνδυαστικά 242 ίππους. Υπάρχει επίσης ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 2,0 λίτρων, που αποδίδει 208 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα, αλλά το μοντέλο με το θερμικό κινητήρα προσφέρει και την επιλογή τετρακίνησης.



Το Grand Koleos είναι άμεσα διαθέσιμο στην αγορά της Κορέας, αλλά η Renault δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει εάν θα εξάγει το μοντέλο και σε άλλες μεγάλες αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 12:45:31

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button