Auto

Νέο Audi A5, ανανεωμένη σχεδίαση, εξηλεκτρισμένοι κινητήρες

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει το νέο Audi A5, αναδεικνύοντας την επιστροφή της στις ρίζες του σπορ σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής. 

Η τελευταία γενιά του A5 φέρνει αλλαγές στην γκάμα των εκδόσεων αμαξώματος με την προσθήκη των Sedan και Avant, συνδέοντας τον σπορ χαρακτήρα με την άνεση και την προηγμένη ηλεκτρονική αρχιτεκτονική.

Τα νέα Audi A5 και Audi S5 θα λανσαριστούν εμπορικά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Οι εκδόσεις αυτές βασίζονται στην νέα πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC) της Audi, που υποστηρίζει αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία ήπιας υβριδοποίησης (MHEV Plus).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Gernot Döllner, «το νέο Audi A5 διακρίνεται για την εξελιγμένη σχεδίαση του, το πλήρως ανανεωμένο εσωτερικό του και την νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συστημάτων, αποτελώντας το πρώτο μοντέλο της νέας μας γενιάς αποδοτικών κινητήρων εσωτερικής καύσης».

Η Audi εισάγει στην αγορά τέσσερις εκδόσεις του νέου A5: A5 Sedan, S5 Sedan, A5 Avant και S5 Avant. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, παρέχοντας επιπλέον άνεση, αλλά και πιο επιθετικές αναλογίες που αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα τους. Με τροποποιημένο μεταξόνιο, χαμηλό αμάξωμα και μεγάλους τροχούς, το A5 αποπνέει περισσότερη δυναμική σε όλες τις εκδόσεις του.

Στην εμπρός όψη, η νέα μάσκα Singleframe, πιο φαρδιά και επίπεδη από ποτέ, σε συνδυασμό με τα λεπτότερα φώτα LED, δίνει στο A5 μια εντυπωσιακή και ισχυρή εμφάνιση. Το πίσω μέρος, με μια συνεχόμενη τρισδιάστατη φωτεινή λωρίδα, ολοκληρώνει το δυναμικό σύνολο.

Σημαντικό στοιχείο της εξωτερικής σχεδίασης είναι οι οπτικές αναφορές στο θρυλικό Audi Urquattro, με έντονες προεξοχές στους τροχούς που προσδίδουν αίσθηση στιβαρότητας και απόδοσης. Στην Avant έκδοση, η αεροδυναμική καμπύλη οροφής και η ενσωματωμένη αεροτομή δίνουν ένα πιο αθλητικό και κομψό χαρακτήρα.

Τεχνολογία και άνεση
Το εσωτερικό του Audi A5 προσφέρει μια αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία. Η έκδοση 1.2 της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής E³ φέρνει την αλληλεπίδραση του οδηγού με το αυτοκίνητο σε νέο επίπεδο, με οθόνες MMI που παρέχουν πληροφόρηση και χειρισμό με ευκολία. Το Audi virtual cockpit των 11,9’’ και η οθόνη αφής MMI των 14,5’’ προσφέρουν απόλυτη διασύνδεση, ενώ ο συνοδηγός έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με το όχημα μέσω της προαιρετικής οθόνης 10,9’’.

Η προσοχή στον άνθρωπο βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας, με άνετους χώρους και υψηλής ποιότητας υλικά που δημιουργούν αίσθηση πολυτέλειας και λειτουργικότητας. Η καθαρή διάταξη του ταμπλό, ο εργονομικός σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων, καθώς και ο προαιρετικά διαθέσιμος δυναμικός φωτισμός, ενισχύουν την εμπειρία χρήσης.

Audi S5

Με το νέο Α5, η Audi παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα του φωτισμού. Τα ψηφιακά φώτα ημέρας LED και τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED δεύτερης γενιάς, με περισσότερα από 60 τμήματα ανά πάνελ, προσφέρουν όχι μόνο βελτιωμένη φωτεινότητα και ασφάλεια, αλλά και δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Car2X.

Η νέα σχεδίαση του χώρου αποσκευών, με την πέμπτη πόρτα που ανοίγει μαζί με το πίσω παρμπρίζ, προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα, ιδιαίτερα στην Avant έκδοση, καθιστώντας το νέο A5 ιδανικό και για καθημερινή χρήση.

Νέα γκάμα κινητήρων
Η γκάμα κινητήρων του Audi A5 περιλαμβάνει εξηλεκτρισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία MHEV Plus, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μερικώς ηλεκτρική κίνηση.

Ο δίλιτρος κινητήρας βενζίνης TFSI στο Audi A5 Sedan με ισχύ 204 ίππους και ροπή 340 Nm είναι εξοπλισμένος με υπερσυμπιεστή με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου (VTG) και λειτουργεί με μια τροποποιημένη διαδικασία καύσης που είναι ιδιαίτερα αποδοτική ως προς την κατανάλωση καυσίμου υπό μερικό φορτίο. Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Audi A5

Ο δίλιτρος κινητήρας πετρελαίου TDI με ισχύ 204 ίππους και ροπή 400 Nm διατίθεται στο Audi A5 Sedan και Avant με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς ή με σύστημα quattro ultra. Με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της άνεσης, ο κινητήρας είναι εξηλεκτρισμένος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία MHEV plus.

Η έκδοση S5 Sedan και Avant είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που βασίζεται στον κινητήρα V6 TFSI 3,0 lt με ισχύ 367 ίππους και ροπή 550 Nm. Διαθέτει υπερσυμπιεστή με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου (VTG) και τεχνολογία MHEV plus για πρώτη φορά. Το εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη S tronic στο Audi S5 είναι σχεδιασμένο για περισσότερη ροπή, μειώνει επίσης το βάρος στον μπροστινό άξονα και βελτιώνει την οδική συμπεριφορά.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Audi A5 θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο, με το βιβλίο παραγγελιών να ανοίγει σε λίγες ημέρες.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 13:44:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button