Auto

Νέο πρόβλημα για τα κινεζικά μοντέλα στην Ευρώπη

Σε μερικά από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες πληρώνουν και δεσμεύουν μεγάλες εκτάσεις σε αυτά για να ξεφορτώνουν τα οχήματά τους, κάτι που είναι θετικό για τα οικονομικά οφέλη των αντίστοιχων λιμενικών και τελωνιακών αρχών των συγκεκριμένων χωρών.

Όμως, το θέμα είναι ότι τα κινεζικά αυτοκίνητα παραμένουν στους χώρους αυτούς και πληθαίνουν, καθώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση γι’ αυτά στην ευρωπαϊκή αγορά (τουλάχιστον, όχι ακόμη). Έτσι, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός τους στις αποβάθρες.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στις κινεζικές εταιρείες αλλά και σε αυτές άλλων χωρών, όπως και στις ευρωπαϊκές. Ο λόγος δεν είναι μόνο η μειωμένη ζήτηση αλλά και η έλλειψη οδηγών μεταφορών.



Ο Γκερτ Ιξ, σύμβουλος εταιρικής επικοινωνίας της λιμενικής Αρχής στην Αμβέρσα και στη Μπριζ (Βέλγιο) δήλωσε σχετικά στη γερμανική εφημερίδα Automobilwoche: «Προς το παρόν, αυτή η κατάσταση επηρεάζει όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια στα οποία εκφορτώνεται μεγάλος αριθμός οχημάτων.

»Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί λόγω αρκετών δυσμενών επιπτώσεων. Υπάρχει έλλειψη διαθέσιμων φορτηγών μεταφοράς αυτοκινήτων και πολύ λίγοι οδηγοί φορτηγών».

Ο Ιξ, δεν θέλησε να αναφέρει στοιχεία από τα καινούργια αυτοκίνητα που παραμένουν απούλητα στα δύο βελγικά λιμάνια. Αυτά αφορούν κυρίως σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα για τα οποία έχει μειωθεί η ζήτηση τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη εξαιτίας του περιορισμού ή της κατάργησης των κρατικών επιδοτήσεων για την απόκτησή τους.

Επίσης, είπε ότι ένας ακόμα λόγος που τα καινούργια αυτοκίνητα παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στους χώρους των λιμανιών είναι και το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου που εφαρμόζουν πλέον πολλές εταιρείες.



Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα μεταφέρουν οπωσδήποτε στους αντιπροσώπους τους για να υπάρχουν στις εκθέσεις και να τα βλέπει από κοντά ο υποψήφιος αγοραστής πριν αποφασίσει. Έτσι, παραμένουν στις αποβάθρες των λιμανιών για περισσότερο χρόνο.

Τέλος, είπε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες επιμελητείας έχουν αρχίσει να ενοικιάζουν χώρους στάθμευσης των καινούργιων αυτοκινήτων τους σε άλλες εκτάσεις, εκτός των λιμανιών, για να χωρέσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-20 09:00:37

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button