Auto

Νέο ΜΙΝΙ Cooper Cabrio, always open και μοναδικό στην αγορά

Θυμάστε μια εποχή που η αγορά έσφυζε από μικρά, φθηνά κάμπριο; Αυτή η εποχή έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί, με μόνο εκπρόσωπο πια το ΜΙΝΙ Cooper Cabrio.

Τώρα το κατά πόσον συγκαταλέγεται στα «φθηνά» αυτό είναι συζητήσιμο. Και φυσικά δεν περιλαμβάνουμε στην εκπροσώπηση το FΙΑΤ 500 Cabrio που απλώς ανοίγει σαν κονσέρβα μια τέντα στην οροφή.

Η τιμή για το νέο ΜΙΝΙ Cooper Cabrio ξεκινά από τις €32.050 για το βασικό Classic των 163 ίππων

Το ΜΙΝΙ Cooper Cabrio που επιβίωσε πέρασε σε μια «νέα» γενιά, με σχεδιασμό πολύ κοντά σε αυτόν των ηλεκτρικών και θερμικών ΜΙΝΙ που λανσαρίστηκαν πριν από λίγους μήνες. Το σασί του δεν έχει καμία σχέση με το plug-in χάτσμπακ MINI, καθώς παραμένει βασισμένο -όσο και τα σημερινά θερμικά Mini- στην πλατφόρμα της παλιάς έκδοσης. 

Επιπλέον, και σε αντίθεση με τις τρέχουσες κλειστές εκδόσεις με βενζινοκινητήρα, το νέο ΜΙΝΙ Cooper Cabrio έχει στρογγυλά πίσω φώτα που μοιάζουν πολύ με εκείνα του παλιού μοντέλου.

ΜΙΝΙ Cabrio 2024

Περνώντας στα πιο τεχνικά στοιχεία να πούμε ότι θα χρειαστούν 18 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει ο ηλεκτρικός μηχανισμός την αναδίπλωση της οροφής, με ταχύτητα έως και 30 km/h. Ταυτόχρονα, τα πλευρικά παράθυρα εμπρός πίσω και τα πλαϊνά παράθυρα χαμηλώνουν, παρέχοντας ανεμπόδιστη θέα γύρω γύρω. 

Η μαλακή οροφή για το κλείσιμο χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Κι αν θέλεις φρέσκο αέρα από την οροφή, αυτή μισανοίγει μέχρι 40 πόντους, ανεξάρτητα από την ταχύτητα.

ΜΙΝΙ Cabrio 2024

Σε αντίθεση με το 3θυρο και το 5θυρο θερμικό MINI που διατηρεί τον 3κύλινδρο στο βασικό επίπεδο, το MINI Cooper Cabrio ανεβάζει θαρρετά (κι αποθαρρυντικά για την Ελλάδα) το κινητήριο κασέ του, με δύο εκδοχές ισχύος ενός 4κύλινδρου δίλιτρου κινητήρα: 163 άλογα για το MINI Cooper C και 204 για το MINI Cooper S.

Όσο για την τιμή που ήδη έχει αναρτήσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο site της, αυτή ξεκινά από τις €32.050 για το βασικό Classic των 163 ίππων και φτάνει σχεδόν τα 41 χιλιάρικα στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού John Cooper Works Trim. H αντίστοιχες τιμές για την έκδοση με τα 204 άλογα είναι €37.500 μέχρι 46.600.

ΜΙΝΙ Cabrio 2024

Η τιμή εκτιμούμε ότι ξεκινά αποδεκτά και κορυφώνεται ακριβά. Αλλά μάλλον αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς δεν υφίσταται αντίπαλο δέος στην αγορά.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 14:14:13

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button