Κόσμος

Νέο βίντεο από την επιχείρηση ανάσυρσης του Titan που παραμένει σφηνωμένο στον βυθό του Ατλαντικού

Νέα πλάνα από τα συντρίμμια του υποβρύχιου Titan που βρίσκεται στον πυθμένα του ωκεανού κυκλοφόρησαν, έναν χρόνο μετά το τραγικό ναυάγιο. 

Τα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Συμβούλιο Ερευνών της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας ακροάσεων για τη διερεύνηση της υπόθεσης του μοιραίου υποβρυχίου Titan της OceanGate, μέσα στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι σε ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 26 Ιουνίου του 2023.

Το βίντεο δείχνει ένα τηλεχειριζόμενο όχημα να ανασύρει μέρος του σκάφους, προτού μεταφερθεί ε ασφαλή εγκατάσταση για ανάλυση.

Το νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα, μόλις μία βδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων που έδειχναν τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan στον βυθό. 

Το νέο βίντεο από το Titan στον πυθμένα του ωκεανού:

Λίγες μέρες πριν δόθηκε στη δημοσιότητα και η τελευταία επικοινωνία που είχε το Titan με την επιφάνεια, πριν αυτό εκραγεί στα βάθη του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου το πλήρωμα διαβεβαίωνε «Όλα καλά εδώ».

Πρόκειται για στοιχεία που έγιναν γνωστά ως μέρος της ακρόασης του Λιμενικού Σώματος για τις συνθήκες της αποτυχημένης αποστολής και τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια ακρόαση δύο εβδομάδων για τo τραγικό δυστύχημα του 2023, η οποία θα περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με το τι πήγε στραβά και αν η φυσική ή σχεδιαστική αστοχία συνέβαλαν στο δυστύχημα.

Μιλώντας στην ακρόαση της Δευτέρας, ο συνιδρυτής της OceanGate δήλωσε ότι ελπίζει το περιστατικό αυτό να μην σημάνει το τέλος της υποβρύχιας εξερεύνησης.

REUTERS    THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY REUTERS    THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY REUTERS    THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

«Αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος της εξερεύνησης των βαθιών ωκεανών», δήλωσε ο Guillermo Sohnlein, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της OceanGate μαζί με τον Stockton Rush πριν εγκαταλείψει την εταιρεία το 2013, στην επιτροπή της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έκρηξη του υποβρυχίου σκοτώθηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες: ο Σαχζάντα Νταούντ και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Στόκτον Ρας.

Πληροφορίες από New York Post 

To άρθρο Νέο βίντεο από την επιχείρηση ανάσυρσης του Titan που παραμένει σφηνωμένο στον βυθό του Ατλαντικού δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 17:28:35

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button