Πολιτική

Νέο αυστηρό μήνυμα Γεραπετρίτη στη Βόρεια Μακεδονία – «Επαίσχυντο» χαρακτήρισε τον όρο «Βόρεια» ο Μίτσκοσκι

Νέο αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, που εξακολουθεί να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η απόφαση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να μην χρησιμοποιεί ”στο δημόσιο λόγο στο εσωτερικό την συνταγματική ονομασία της χώρας” συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προσερχόμενος στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Και συνέχισε: «Η συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες αποτελεί τη βάση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και δεν νοείται επιλεκτική εφαρμογή του».

Υπενθυμίζεται πως ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, στη δευτερολογία του λίγο πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» τον προσδιορισμό «Βόρεια» στη συνταγματική ονομασία της χώρας του, ο οποίος, όμως, όπως είπε, αποτελεί πλέον μέρος του νομικού συστήματος της χώρας και με τον οποίο, όπως συμπλήρωσε, «συμβιβάζεται».

Ο ίδιος, μάλιστα, μία μέρα πριν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, αποκάλεσε «Μακεδονία» τη χώρα του, προχωρώντας σε ακόμη μία ωμή πρόκληση.

To άρθρο Νέο αυστηρό μήνυμα Γεραπετρίτη στη Βόρεια Μακεδονία – «Επαίσχυντο» χαρακτήρισε τον όρο «Βόρεια» ο Μίτσκοσκι δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-24 10:23:26

Back to top button