Ελλάδα

Νέο απίστευτο περιστατικό bullying: Ανάγκασαν μαθήτρια με νεφρική ανεπάρκεια να αλλάξει σχολείο

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του bullying και της βίας ανάμεσα σε ανήλικους μαθητές και μαθήτριες. Η νέα υπόθεση bullying αφορά μία ανήλικη, 16 ετών, με νεφρική ανεπάρκεια, γεγονός που προκαλεί θλίψη, αλλά και οργή.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, το κορίτσι αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο, προκειμένου να αποφύγει την όλη βασανιστική κατάσταση που βίωνε.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της κατήγγειλε το πρωί της Πέμπτης (3/10) στην κάμερα του ΑΝΤ1, ότι η κόρη της μία μέρα την πήρε τηλέφωνο και βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Μου ζήτησε να πάω να την πάρω από το σχολείο, γιατί θα “φάει ξύλο μετά το σχόλασμα”», αναφέροντας στη συνέχεια, πως έφυγε από τη δουλεία της και κάλεσε την αστυνομία, με την  οποία έφτασαν μαζί στον σχολικό χώρο.

 

«Την κυνηγούσαν»

«Αν δεν πήγαινα η κόρη μου θα γινόταν θύμα, όπως η 14χρονη στο Λαύριο. Την κυνηγούσαν» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε, πως από το σχολείο δεν ενημέρωσαν τους άλλους γονείς. «Μου είπαν πως η κόρη μου είναι μία και οι άλλοι μαθητές είναι πέντε. Δεν μπορούσαν να την πιστέψουν», σημείωσε.

Όπως είπε, η κόρη της χρειάστηκε να πάει στο σχολείο επειδή δεν είχε άλλες απουσίες, πριν αλλάξει σχολείο. «Μπήκε στην ίδια τάξη με τα άτομα που της έκαναν bullying. Δεν άντεξε παραπάνω από δύο ώρες. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο» εξήγησε.

Η μητέρα κατηγόρησε τη διευθύντρια του σχολείου λέγοντας «εξαιτίας της γελοιοποιήθηκε. Η κόρη μου έχει νεφρική ανεπάρκεια. Δεν κρατήθηκε ιατρικό απόρρητο. Και μετά απείλησε ότι θα μου κάνει μήνυση».

Στην εκπομπή μίλησε και η Πολύβια Γεράκη, ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υποστήριξε, ότι υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις για αδικαιολόγητες συμπεριφορές ενηλίκων σε περιστατικά bullying ανηλίκων, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 17:49:18

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button