Ελλάδα

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος

Ο Μιχάλης Πικραμένος επελέγη νέος πρόεδρος του ΣτΕ, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προς το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Πικραμένος έχει διατελέσει την τριετία 2013- 2016 Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, είναι αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., έχει εκδώσει και συμμετάσχει στην έκδοση περισσότερων από δέκα νομικών βιβλίων και αν επιλέγει θα έχει μπροστά του τρία χρόνια θητείας.

Θα μείνει στην προεδρία του ΣτΕ για τρία χρόνια, έως το 2027, χρόνος αρκετός για να μπορέσει να εφαρμόσει κατά την προεδρία του όσα κρίνει αναγκαία για τη βελτίωση της λειτουργίας της διοικητικής δικαιοσύνης.

Με δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ μετά την επιλογή του υπογράμμισε: «Η Πολιτεία με τίμησε, διά του Υπουργικού Συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 11:30:01

Back to top button