Πολιτική

Νέοι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν έξοδο πέντε βουλευτές – Κίνδυνος να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το χαρτί της ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη βάζει πάνω στο τραπέζι η πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μοιραία κίνηση που θα οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έκπτωσή του από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνολικά πέντε βουλευτές ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης , ο Πέτρος Παππάς, η Ραλλία Χριστίδου, η Κυριακή Μάλαμα και η Γιώτα Πούλου είναι στην πόρτα εξόδου ,οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση κάτω από το ΠΑΣΟΚ, αφού αν από τους 35 φύγουν οι 5 χάνει τη δεύτερη θέση, δηλαδή τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα όσα έλεγε δηλαδή μέχρι πρότινος ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους -ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα αφαιρέσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έγιναν κενό γράμμα και λόγια της στιγμής.

Δύο από τους βουλευτές που στηρίζουν τον έκπτωτο πρόεδρο ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο Πέτρος Παππάς εμφανίστηκαν να δημοσιοποιούν τις προθέσεις τους.

Ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης για δεύτερη φορά χθες, Πέμπτη (17.10.2024) άφησε να εννοηθεί πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο – όχι μόνο ο ίδιος – να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, λέγοντας πως «οι φίλα προσκείμενοι στον κ. Κασσελάκη έχουμε έναν προβληματισμό σοβαρό και έντονο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Αν επιμείνει η ομάδα αυτή η οποία διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή στον αποκλεισμό Κασσελάκη πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να συμπεριληφθούμε στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποκλειστεί κάποια υποψηφιότητα προφανώς δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση αν σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί ο βουλευτής Κιλκίς απάντησε: «Υπάρχουν πολλές λύσεις. Προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ. Το πρώτο βήμα είναι αυτό».

Με βάση λοιπόν τις απειλές των «Κασσελίστας», ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί κοινοβουλευτικά στην τρίτη θέση αφού από την πλευρά των «87» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όσες συγκεντρώσεις και να κάνει και όσες συνεντεύξεις και αν δώσει λέγοντας το αντίθετο.

Στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες προκειμένου να συζητήσει και τη δημιουργία πλατφόρμας από τον Στέφανο Κασσελάκη τονίζεται πάντως ότι «η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην ΚΕ και την ΠΓ του κόμματος. Είναι μία επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφαση αυτή διαφώνησαν πέντε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, η Θεοδώρας ΤΖάγκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και η Ρένα Δούρου.

Στη συνεδρίαση πιο αιχμηρός απ΄ όλους εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον όλων αλλά κυρίως εναντίων του Στέφανου Κασσελάκη .

«Η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό!!!»,

Για να λέμε όλη την αλήθεια – πρόσθεσε- «εσείς οι 87 την έχετε κάνει τη μ@@@κία με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος -παραπονεμένος πρίγκιπας !!Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος!! Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσμο και κάποιοι από τους 87 με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο!!”

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη δημιουργία της πλατφόρμας από τον Στέφανο Κασσελάκη επιμένοντας στο ότι ο πρώην πρόεδρος θέλει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ : «Ο Κασσελάκης έχει ένα σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή ή για το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση».

Η Θεοδώρα Τζάκρη από την πλευρά της επεσήμανε ότι : «Είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά». Μάλιστα η γραμματέας της Κ.Ο αναρωτήθηκε: «υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν».

Ο Πάνος Ρήγας υποστήριξε ότι «το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Η Πολιτική απόφαση καταδίκασε ακόμα «τα πρωτοφανή για τον χώρο μας έκτροπα που διαδραματίστηκαν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης του οργάνου, οποιαδήποτε φραστική ή άλλη επίθεση εναντίον στελεχών του κόμματος, και εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που κάλυπταν τις εργασίες της Κ.Ε., καθώς και παρόμοιες απαράδεκτες συμπεριφορές σε οργανώσεις και κομματικές διαδικασίες».

To άρθρο Νέοι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν έξοδο πέντε βουλευτές – Κίνδυνος να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-18 07:33:00

Back to top button