Επιστήμη

Νέα Ζηλανδία: Διασώστες αποσυναρμολογούν προβλήτα για να απελευθερώσουν παγιδευμένη φάλαινα (βίντεο – φωτογραφίες)

Διασώστες απελευθέρωσαν τη Δευτέρα (16 Σεπτεμβρίου) μια νεαρή μπλε πυγμαία φάλαινα που είχε παγιδευτεί κάτω από μια ιδιωτική προβλήτα στο νησί Kawau της Νέας Ζηλανδίας.

Η φάλαινα «ήταν φανερά ανήσυχη» καθώς μια φορτηγίδα προσέγγισε την προβλήτα για να αποσυναρμολογήσει την αποβάθρα, αλλά παρέμεινε ήρεμη καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας της Φύσης, προσθέτοντας ότι στη διαδικασία συμμετείχαν περιβαλλοντολόγοι, εργολάβοι και κάτοικοι της περιοχής. Τελικά το ζώο απελευθερώθηκε γύρω στις 6 μ.μ. τοπική ώρα και κολύμπησε προς βαθύτερα νερά.

Η μπλε πυγμαία φάλαινα είναι ένα υποείδος της μπλε φάλαινας και κατοικεί στα νερά της Νέας Ζηλανδίας όλο το χρόνο. Οι πληθυσμοί των μπλε φαλαινών μειώθηκαν σημαντικά λόγω της φαλαινοθηρίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) ως απειλούμενες με εξαφάνιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το  στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

TAGS
Μπλε ΦάλαιναΝέα Ζηλανδίαφάλαινα





Share





Facebook







Twitter





Linkedin





Viber





WhatsApp





Email


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 19:08:42

Back to top button