Κόσμος

Νέα επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Έπαιζε τον Μπάιντεν σαν βιολί» – Στα χέρια της Μόσχας τα χαρτιά

Στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο να εξαπολύει νέα επίθεση σε βάρος του, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το ρήγμα, την ώρα που οι Ευρωπαίοι παραμένουν παρατηρητές των εξελίξεων, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία φαίνεται να έρχονται όλο και πιο κοντά με το ένοικο του Λευκού Οίκου να κρίνει ότι η Μόσχα κρατά τα χαρτιά.   

Μιλώντας σε μια επενδυτική συνάντηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία στη Φλόριντα, ο Τραμπ χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά τον Ζελένσκι «δικτάτορα» και είπε ότι το μόνο πράγμα στο οποίο «ήταν πολύ καλός ήταν να παίζει τον Τζο Μπάιντεν σαν βιολί».

Λίγες ώρες νωρίτερα χρησιμοποίησε την ίδια λέξη σε μια ανάρτηση του Truth Social για τον Ουκρανό πρόεδρο, προσθέτοντας ότι αν δεν προσέξει δεν θα έχει χώρα.

«Αρνείται να έχει εκλογές. Είναι χαμηλά στις πραγματικές δημοσκοπήσεις στην Ουκρανία. Πώς μπορείς να είσαι ψηλά με κάθε πόλη που γκρεμίζεται;» ανέφερε ο Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο ίδιος έκανε μνεία και στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση σε ορυκτά σπάνιων γαιών από την Ουκρανία, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Ζελένσκι ότι «έσπασε τη συμφωνία».

Στην ίδια ομιλία ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο Ζελένσκι θα μπορούσε να συμμετάσχει στις συνομιλίες της Σαουδικής Αραβίας «αν ήθελε» ενώ οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ ήταν ξεκάθαροι εκ των προτέρων ότι οι συνομιλίες ήταν διμερείς μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Η Μόσχα έχει όλα τα χαρτιά

Αίσθηση προκάλεσε η άποψη του Τραμπ πως η Μόσχα κρατά «τα χαρτιά στα χέρια» στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξέσπασε με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια πριν από σχεδόν τρία χρόνια, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

«Νομίζω ότι οι Ρώσοι θέλουν αυτός ο πόλεμος να τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά. «Όμως νομίζω ότι αυτοί κρατούν τα χαρτιά στα χέρια λιγάκι, διότι έχουν πάρει πολλά εδάφη», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Εμφανής η αντιπάθεια προς τον Ζελένσκι




Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-20 07:40:00

Back to top button