Ελλάδα

Μega-απάτη συνταγογραφήσεων: Στη φυλακή άλλοι δύο γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί μετά τις απολογίες τους

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν  μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ πέντε κατηγορούμενοι από τη δεύτερη ομάδα των εμπλεκομένων που οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον της ανακρίτριας .

Στην φυλακή οδηγούνται δύο γιατροί -ένας γυναικολόγος και ένας παθολόγος- καθώς και τρεις φαρμακοποιοί, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν αυτοί που εκτελούσαν τις εικονικές συνταγές.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, κάποιους, και ορισμένους χωρίς, τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους στη υπόθεση της μεγάλης απάτης με τις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και η σύζυγος του γυναικολόγου που οδηγείται στην φυλακή , η οποία είναι καρδιολόγος. Στην γιατρό επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Με τις απολογίες της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το σύνολο των κατηγορουμένων στην απάτη των 3,4 εκατ ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Συνολικά προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση – όλοι τους φέρονται να είχαν ρόλο κομβικής σημασίας στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που απομυζούσε τον ΕΟΠΥΥ επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα που αφορούν εγκληματική οργάνωση , απάτη , πλαστογραφία κ.α

Η δικαστική έρευνα για τις πτυχές της υπόθεσης συνεχίζεται.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 20:05:27

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button