Auto

Μόνο με αυτόματο κιβώτιο το νέο VW Golf R

Προ των πυλών βρίσκεται η επίσημη παρουσίαση του νέου VW Golf R, με την εταιρεία να γνωστοποιεί σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και παρευρέθηκε ο αυτοκινητικός Τύπος.

Η κύρια πληροφορία ήταν πως μιλάμε για το ισχυρότερο Golf R στην ιστορία. Ο γνωστός δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με την απόδοση να φτάνει πια τους 333 ίππους, ωστόσο η ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα, μετρημένη στα 420 Nm.



Η άλλη μεγάλη είδηση της εκδήλωσης που γνωστοποιήθηκε από τη VW, είναι πως το νέο Golf R θα διατεθεί αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, που θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η γερμανική εταιρεία δηλώνει ότι το ανανεωμένο της hot-hatch θα ολοκληρώνει το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα, την ώρα που η έκδοση αμαξώματος station wagon θα χρειάζεται δύο δέκατα έξτρα.

Για τους ακόμα πιο… ανήσυχους, θα διατεθεί στις αγορές ανά την Ευρώπη και Performance Package, το οποίο θα εκτοξεύει την τελική του VW Golf R στα 270 χλμ./ ώρα.



Όλα αυτά, ενώ οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται τόσο στην ανάρτηση που θα είναι προσαρμοστική (θα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό), όσο και στα στυλ οδήγησης, αφού θα υπάρχει επιλογή η κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Αν και οι αισθητικές αλλαγές θα είναι μικρές, το εσωτερικό αναμένεται σημαντικά αναβαθμισμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών, οθόνη infotainment 12,9 ιντσών και head-up display που θα διατίθεται προαιρετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-15 12:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button