Ελλάδα

Μπροστάρης στην κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα ο «εγκέφαλος» της σπείρας με τη χασισοφυτεία στον Αλμυρό

Γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής προέκυψε.. αρχηγός συμμορίας χασισεμπόρων-καλλιεργητών που πιάστηκαν στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. στον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή στελεχων της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, στην περιοχή της Γαύριανης Αλμυρού, στα ορεινά της Μαγνησίας, εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία με χιλιάδες δενδρύλλια, κοντά σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ γα την υπόθεση, από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι αρχηγός της σπείρας με τη χασισοφυτεία ήταν 35χρονος κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό, ο οποίος είχε απασχοληθεί και ως εποχικός πυροσβέστης – γνωστός από τη συνδικαλιστική του δράση και μπροστάρης μάλιστα στη μεγάλη κάθοδο των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα  -δύο Ελληνες, ηλικίας 35 και 21 ετών, και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 40 και 22 ετών, ο οποίοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τη Δευτέρα θα οδηγούνταν ενώπιον του ανακριτή.

Οπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο όχι μόνο το στήσιμο και την ανάπτυξη της χασισοφυτέίας (τη μεταφορά δηλ. του απαιτούμενου εξοπλισμού για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων), αλλά και την επεξεργασία των παραγόμενων ποσοτήτων κάνναβης. Για τον σκοπό αυτόν, σύμφωνα πάνττα με την ΕΡΤ, είχαν κατασκευάσει μέχρι και αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να τις επεξεργάζονται επιτόπου.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων (!) τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο.

Τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετέφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του. Είχαν διαμορφώσει μέχρι και αυτοσχέδιους χώρους με τα αναγκαία σκεύη και εξοπλισμό για τη μακροχρόνια διαμονή τους στο σημείο της φυτείας (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 13:26:42

Back to top button