Αθλητικά

Μπαρτζώκας για το Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: «Δύσκολη αρχή, έχουμε πλάνο για τη νίκη»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Euroleague κατά την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» από τον Ελλάδα για την Τουρκία και μοιράστηκε τις σκέψεις του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Φενέρμπαχτσε για την πρεμιέρα της Euroleague έχει αρκετές δυσκολίες καθώς οι Τούρκοι έχουν μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν καταστρώσει το πλάνο τους για να πάρουν τη νίκη.

Για το αν είναι σημαντική η κλήρωση:

«Για την αρχή της χρονιάς έχει σημασία η κλήρωση, ψάχνουμε να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας από κάθε προπόνηση, από κάθε παιχνίδι και επειδή δεν έχουμε παίξει αρκετά, υπάρχει ερωτηματικό για την ετοιμότητά μας.

Βέβαια νομίζω ότι όλες οι ομάδες στο ίδιο επίπεδο είναι. Η Φενέρμπαχτσε είναι ομάδα εξαιρετικά στελεχωμένη σε όλα τα επίπεδα και φυσικά ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς».

Για το σκάουτινγκ του αντιπάλου στις πρώτες αγωνιστικές:

«Υπάρχει σκάουτινγκ, όλες οι ομάδες έχουν δώσει παιχνίδια προετοιμασίας και παίξαμε και αντίπαλοι στην Κρήτη.

Υπάρχουν τα χαρακτηριστικά των παικτών, η φιλοσοφία του προπονητή και εμείς έχουμε κάνει ένα πλάνο για το παιχνίδι που ελπίζουμε να το ακολουθήσουμε πιστά για να έχουμε τύχη για να κερδίσουμε το ματς».

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού:

«Ο ΜακΚίσικ θα είναι στη 12άδα μαζί μας, αλλά ο Μιλουτίνοβ, ο Φαλ και ο Έβανς προφανώς είναι έξω».

Για τον Μαριάνοβιτς:

«Ο Μαριάνοβιτς έχει παίξει δύο παιχνίδια μαζί τους. Δεν χωράει αμφιβολία για την ποιότητά του και το μπάσκετ που ξέρει. Ένα ερωτηματικό είναι η αγωνιστική του κατάσταση γιατί κάποια χρόνια δεν είχε χρόνο συμμετοχής και αυτό πάντα έναν παίκτη τον επηρεάζει.

Αν είναι σε καλή κατάσταση, είναι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι. Η Φενέρ δεν έχει μόνο τον Μαριάνοβιτς. Έχει καλή front line, έχει δυνατούς φόργουορντ και δυνατούς γκαρντ. Δεν νομίζω ότι είναι μια ομάδα που έχει κενά».

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησε ο Εβάν Φουρνιέ ο οποίος ανέφερε:

«Είναι καλό που ξεκινάμε τη σεζόν με ένα δυνατό ματς εκτός έδρας. Είμαι ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Ελπίζω να έχουμε μια καλή προπόνηση το βράδυ και θα δούμε τι θα γίνει την Παρασκευή».

Για το αν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ευρωλίγκας:

«Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Νομίζω οι μεγαλύτερες διαφορές είναι όταν αλλάζεις ομάδα και πρέπει να μάθεις τον καινούργιο προπονητή, τα συστήματα, τους συμπαίκτες. Αυτές είναι οι μεγαλύτες αλλαγές. Αλλά το μπάσκετ είναι μπάσκετ στο τέλος».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε:

«Όταν παίζεις εκτός έδρας ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι το πιο σημαντικό είναι να είναι η πιο σκληρή ομάδα και θα πρέπει να σεβαστείς το πλάνο και να παίξεις σαν ομάδα».

To άρθρο Μπαρτζώκας για το Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: «Δύσκολη αρχή, έχουμε πλάνο για τη νίκη» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 11:39:55

Back to top button