Κόσμος

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία με επτά νεκρούς – Κύμα επιθέσεων με drone από το Κίεβο

Σφοδρό ήταν το ρωσικό σφυροκόπημα κατά στόχων στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και να πληγούν στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Επτά άνθρωποι τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον σιδηροδρομικής αποθήκης στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων Ολεκσάντρ Περτσόφσκι.

«Το βαλλιστικό πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, οι έξι από τους οποίους ήταν εργαζόμενοί μας. Ένας συνάδελφος βρίσκεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος», έγραψε ο Περτσόφσκι στο Facebook, κάνοντας επίσης λόγο για «σημαντικές ζημιές».

Στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Κίεβο και την Οδησσό, καθώς και στις περιοχές που περιβάλλουν αυτές τις πόλεις, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε μία άλλη εξέλικη Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο σημαντικό ρωσικό λιμάνι Ουστ Λούγκα, στον κόλπο της Φινλανδίας, που έγινε στόχος επιδρομής με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, έκανε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες ο περιφερειάρχης της Λένινγκραντ Αλεξάντερ Ντραζντένκα μέσω Telegram, προσθέτοντας πως «οι προσπάθειες απώθησης της επίθεσης συνεχίζονται».

Το λιμάνι, υποδομή καίριας σημασίας για τις ρωσικές εξαγωγές λιπασμάτων, πετρελαίου και άνθρακα, έγινε επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιδρομών τους τελευταίους μήνες. Νωρίτερα, αναφέρθηκε σε κατάρριψη 44 drones.




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-01 08:37:00

Back to top button