Αθλητικά

Μπάλντοκ ακούς; Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Αγγλία με επική εμφάνιση μέσα στο Γουέμπλεϊ

Το ήθελε ο Θεός, το ήθελε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, το ήθελαν πολύ και οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και έγινε πραγματικότητα. Οι ψυχάρες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πάτησαν την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ (1-2), με τον Βαγγέλη Παυλίδη να υπογράφει ένα ιστορικό διπλό.

Η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε μία απίστευτη νίκη στο Λονδίνο. Η φοβερή ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 για την τρίτη αγωνιστική του Nations League και διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της.

Απίστευτος Βαγγέλης Παυλίδης, σκόραρε και τα δύο γκολ της Εθνικής Ελλάδας, η οποία αφιέρωσε την απίθανη νίκη επί της Αγγλίας στον εκλιπόντα Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (9/10), σοκάροντας το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Ο αγώνας

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ιστορίας της στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Αγγλία. Δεν κλείστηκε στην περιοχή της, αλλά αντίθετα πίεσε τους Άγγλους ψηλά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η Αγγλία ήταν, πάντως, η πρώτη ομάδα που έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σουτ του Μπέλιγκχαμ στο τρίτο λεπτό.

Στο 5′ ήταν η σειρά της γαλανόλευκης να απειλήσει. Ο Τζόλης έσπασε στον Παυλίδη που πλάσαρε από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ένα μέτρο από την εστία.

Στο 10′ η Εθνική Ελλάδας έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για γκολ. Ο Πίκφορντ έκανε τραγικό λάθος εκτός περιοχής, ο Μπακασέτας έκλεψε την μπάλα και έκανε τη λόμπα, αλλά ο Κόλγουιλ με απίστευτη προβολή έσωσε πάνω στη γραμμή!

Στο 11′ ο Μαυροπάνος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Έλληνας αμυντικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Εθνική Ελλάδας έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Γιαννούλης έσπασε στον Μπακασέτα που έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε και δεν πήγε στα δίχτυα.

Ένα λεπτό μετά και συγκεκριμένα στο 22′, ο Μπέλιγκχαμ άδειασε τον Μαυροπάνο και έσπασε στον Πάλμερ, ο οποίος ανάμεσα στο πέναλτι και τη μικρή περιοχή έπιασε το σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 30′ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γκόρντον πέρασε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Ελλάδα. Στο 49′ ο Παυλίδης χόρεψε την αγγλική άμυνα και με ιδανικό τελείωμα έγραψε το 0-1 για τη γαλανόλευκη. Ο Έλληνας επιθετικός ξέσπασε μαζί με τους συμπαίκτες του στους πανηγυρισμούς, αφιερώνοντας το γκολ στον εκλιπόντα Τζορτζ Μπάλντοκ.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Παυλίδη

Στο 54′, μάλιστα, η Εθνική Ελλάδας έφτασε κοντά στο 0-2, με τον Άρνολντ να διώχνει την τελευταία στιγμή, κεφαλιά γύρισμα του Κουλιεράκη.

Στο 59′ σκόραρε ο Μασούρας, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Παυλίδης ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 61′ ο Γουότκινς αστόχησε από εξαιρετική θέση, ενώ μέχρι το 80′ η γαλανόλευκη έλεγχε το παιχνίδι, χωρίς να απειληθεί σοβαρά.

Στο 83′, μάλιστα, σκόραρε και πάλι με τον Παυλίδη, αλλά για τρίτη φορά στο παιχνίδι ο διαιτητής ακύρωσε γκολ της γαλανόλευκης για οφσάιντ!

Κι αφού η γαλανόλευκη δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2, η πανίσχυρη Αγγλία βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 87′ με δυνατό σουτ του Μπέλιγκχαμ.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ της Αγγλίας

Οι Άγγλοι πίεσαν για την ανατροπή στο φινάλε, αλλά η Εθνική Ελλάδας όχι μόνο άντεξε στην πίεση, αλλά χτύπησε στην αντεπίθεση!

Ο τεράστιος Παυλίδης βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, εκτέλεσε τον Πίκφορντ στο τελευταίο λεπτό και χάρισε ένα ιστορικό διπλό στη γαλανόλευκη.

Δείτε ΕΔΩ το νικητήριο γκολ της γαλανόλευκης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρλσεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72΄ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52΄ Μαντουέκε), Γκόρντον (60΄ Γουότκινς).
ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66΄ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (86΄ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86΄ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66΄ Πέλκας), Παυλίδης.

*Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντον τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι φωτεινοί πίνακες του γηπέδου είχαν τη φωτογραφί του αδικοχαμένου Έλληνα διεθνή και οι διαφημιστικές πινακίδες πίσω από την μία εστία είχαν το όνομά του. Οι παίκτες και των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

To άρθρο Μπάλντοκ ακούς; Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Αγγλία με επική εμφάνιση μέσα στο Γουέμπλεϊ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 23:41:58

Back to top button