Πολιτική

Μονομαχία για την ακρίβεια στη Βουλή μετά το Πάσχα – Ώρα αποφάσεων για τους Σπαρτιάτες.

Να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για την μάχη κατά της ακρίβειας επιλέγει σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο Πρωθυπουργός ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα προσέλθει στη Βουλή μετά το Πάσχα για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος. Η αντιπαράθεση προμηνύεται μετωπική, θα συμπέσει με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης και φέρνει την ακρίβεια στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες αποδεικνύονται μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πως η συνεχιζόμενη ακρίβεια σε σειρά βασικών αγαθών, όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα, φέρνει σε απόγνωση τα νοικοκυριά, που σχεδόν κάθε εβδομάδα έρχονται αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων.

«Προφανώς θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός»

Η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση. Κυβερνητικά στελέχη με τα οποία συνομίλησε το CNN Greece σχολιάζουν πως είναι προφανές πως θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός, πιθανώς μετά το Πάσχα, καθώς η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της λόγω εορτών.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν λεφτόδεντρα και μιλούν για την οικονομία»

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σχολιάζουν σκωπτικά πως βεβαίως είναι πολύ θετικό που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τώρα να μιλήσει για την οικονομία “τώρα που καλλιεργούν στην Κουμουνδούρου λεφτόδεντρα για τις παροχές που υπόσχονται”.

Εγκαλούν τη Νέα Δημοκρατία η οποία πήρε την οικονομία από τα σκουπίδια και την έφερε σε αυτό το σημείο και αυτό είναι κάπως περίεργο σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο Κυβερνητικές πηγές.

Προσθέτουν μάλιστα πως αυτή θα ήταν και μία καλή ευκαιρία να ακούσει ο λαός και το πόσο κοστολογείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “αν και εφόσον ο κ.Κασσελάκης θα έχει επιστρέψει από την κρουαζιέρα του στα νησιά του Αιγαίου”.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι Σπαρτιάτες

Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τα κόμματα τα οποία θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους Σπαρτιάτες.

Έχει προηγηθεί το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς κατά της καθόδου τους αλλά και της Νέας Δημοκρατίας το οποίο κατατέθηκε από τη ΝΔ το Σάββατο στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου. Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης έκτασης 200 σελίδων, όπου αναπτύσσεται ενδελεχώς η αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι όπως λένε πηγές της Κυβέρνησης τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.

Επομένως με το Υπόμνημα παρέχονται, σύμφωνα με τον νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο κ.Κασσελάκης “ανάμεσα στις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά δεν βρήκε χρόνο να καταθέσει αντίστοιχο υπόμνημα. Αυτοί που κόπτονται για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου”.

Μέχρι ώρας ο κ.Στίγκας αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς θα αντιδράσει σε πιθανό αποκλεισμό του κόμματος από τις Ευρωεκλογές και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τα ότι προσπαθούν να κρατήσουν δέσμια την ελληνική δικαιοσύνη.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της. Η κυβέρνηση των μνημονίων, η κυβέρνηση της δολοφονίας και της συγκάλυψης των Τεμπών, η κυβέρνηση που διασύρει καθημερινά την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη με το ανύπαρκτο κράτος δικαίου, παρενέβη στην δικαιοσύνη ζητώντας τον αποκλεισμό των “Σπαρτιατών” από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου» αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος με τον κ.Στίγκα να προαναγγέλει ότι θα τοποθετηθεί σήμερα στη Βουλή, μετά την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Στην παρουσίαση του «Αιγίς» σήμερα ο Πρωθυπουργός

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το πρόγραμμα αφορά εξοπλισμό 2,1 δισ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία και περιλαμβάνει την προμήθεια 10 ελικοπτέρων μεσαίου τύπου, 5 νέων Canadair CL515, διαφόρους τύπους πυροσβεστικών οχημάτων, προμήθεια αμφίβιων μονοκινητήριων αεροσκαφών, οχήματα μεταφοράς, την αναβάθμιση 7 παλαιότερων Canadair CL415 και ειδικά μέσα περιπολίας και απομάκρυνσης πολιτών.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για το μεγαλύτερο έργο εξοπλισμού της Πολιτικής Προστασίας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, η χώρα από το 2025 θα αρχίσει να παραλαμβάνει τον εξοπλισμό ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο καθοριστικός στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών και φυσικών καταστροφών.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει γίνει τόσο από ευρωπαϊκά κονδύλια και κονδύλια του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης όσο και από εθνικούς πόρους.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-24 07:03:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button