Οικονομία

Μιχαηλίδου: Δεν συζητάμε για αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση

«Δεν υπάρχει καμία, μα καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης» ξεκαθάρισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη της το πρωί της Πέμπτης 23/5. 

Όπως επισήμανε, αυτή τη στιγμή, το όριο συνταξιοδότησης είναι στα 67 έτη με 15 χρόνια εργασίας και στα 62 με 40 χρόνια εργασίας.

«Δεν συζητούμε καθόλου αυτό το όριο να αλλάξει. Καθόλου, δεν είναι μέσα στην ατζέντα. Είμαι απολύτως κάθετη σε αυτό» τόνισε η αρμόδια υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος τόνισε ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μέχρι το 2027, θα παραμείνουν αμετάβλητα και θα εξεταστούν εκ νέου στα τέλη του 2026, με κριτήριο την πορεία του δημογραφικού, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία, που συνδέει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο επιβίωσης στην ηλικία των 65 ετών.

«Δεν έχει γίνει καμία νομοθετική αλλαγή, αυτό που λέει η νομοθεσία είναι ότι εξετάζουμε τι συνέβη στο προσδόκιμο της επιβίωσης στα 65 έτη ανά τριετία. Αυτός ο έλεγχος έγινε και, μέχρι το 2027, δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Στα τέλη του 2026, θα ληφθούν υπ’ όψιν οι προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, μέσα σε μια τριετία, δεν καταγράφονται δραματικές αλλαγές» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-23 17:10:50

Back to top button