Showbiz

Μιχάλης Αεράκης: “Όχι ρε φίλε δεν επιτρέπονται τα πάντα στη σάτιρα” |


Καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα είπαμε;” βρέθηκε ο Μιχάλης Αεράκης, με τον γνωστό ηθοποιό να αναφέρεται στις δυσκολίες των παιδικών του χρόνων, την πορεία του στο χώρο της υποκριτικής αλλά και τα όρια της σάτιρας.

“Μέσα από τις δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια γέμισα τη φαρέτρα μου με πίστη, δύναμη. Το μότο μου είναι να είσαι πάντα μαχητής, ποτέ να μην το βάζεις κάτω. Αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στη δουλειά μου… Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που απλά σε κάνει γνωστό γιατί το βλέπει πολύς κόσμος. Μέσα μου όμως υπάρχουν κάποιες σταθερές είτε υπήρχε. Εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός, δεν ζαλίστηκα να έχω το άγχος του σταρ, γνωστός, συνεντεύξεις, λαμπιόνια. Εγώ ξέρω γιατί κάνω θέατρο. Έχω πει πάρα πολλά “όχι” επαγγελματικά, γιατί αν δεν κολλάνε πάνω μου, δεν μπορώ να παίξω. Πρέπει να υπάρχει μία ερωτική έλξη” είπε ο Μιχάλης Αεράκης, συνομιλώντας με τον Τάσο Ιορδανίδη και τη Ζωή Κρονάκη.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα όρια της σάτιρας, διαμηνύοντας πως “Η σάτιρα είναι μια πολύ παρεξηγημένη έννοια και πάντοτε λέμε “μα σάτιρα και από τον Αριστοφάνη πήραμε πράγματα”. Εγώ εκτιμώ ότι μερικές φορές χρησιμοποιούμε αυτό ως άλλοθι για να βγάλουμε δικά μας εσώψυχα ή να χτυπήσουμε κάποιον και να πούμε στο τέλος “σάτιρα κάνω, επιτρέπονται τα πάντα”. Όχι ρε φίλε δεν επιτρέπονται τα πάντα, υπάρχει ένα μέτρο. Σε όλα υπάρχει μέτρο. Μπορείς να κάνεις σάτιρα, να σατιρίσεις αυτό που θέλεις, να καυτηριάσεις αλλά με έναν σεβασμό”.


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 14:35:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button