Κόσμος

Μικρό προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ – Σκληρή μάχη για τις 7 πολιτείες «κλειδιά»

Όλο το «παιχνίδι» των εκλογών για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, φαίνεται πως θα παιχτεί καθαρά στις 7 πολιτείες – «κλειδιά». Η Κάμαλα Χάρις σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, προηγείται με μικρό ποσοστό από τον Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα.

Μόνο δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5η Νοεμβρίου, η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ μάχονται «στήθος με στήθος» για το ποιος θα κυριαρχήσει σε Τζόρτζια, Αριζόνα, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και βόρεια Καρολίνα, 7 πολιτείες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του επόμενου προέδρου.

Σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση των Washington Post/Schar School, η Δημοκρατική πρώην εισαγγελέας προηγείται στην Τζόρτζια με ποσοστό 51% έναντι του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα που συγκεντρώνει ποσοστό 47%.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κρατά το προβάδισμά του στην Αριζόνα με ποσοστό 49% έναντι 46% της Χάρις.

Η Κάμαλα Χάρις έχει επίσης πλεονέκτημα στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, 3 πολιτείες στις οποίες θα κάνει εκστρατεία αργότερα μέσα στην ημέρα μαζί με τη Λιζ Τσέινι, πρώην στέλεχος της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 1ος στη Βόρεια Καρολίνα και ισόπαλος με την Δημοκρατική αντίπαλό του στη Νεβάδα, με ποσοστό 48% και για τους δύο.

Ο πρώην πρόεδρος θα εμφανιστεί σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα αργότερα σήμερα, αφού επισκεφθεί περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τον κυκλώνα Ελίν.

Τα ευρήματα της σημερινής έρευνας επιβεβαιώνουν τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις οι οποίες έδειξαν ότι η προεδρική μάχη θα παιχτεί κυριολεκτικά στις 7 πολιτείες.

Το 49% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων λέει ότι στηρίζει τη Χάρις και το 48% τον Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Post.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που έγινε την περασμένη εβδομάδα, έδειχνε ότι η Χάρις διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα 45% με 42% έναντι του Τραμπ.

Τα ευρήματα και στις δύο περιπτώσεις εμπίπτουν στο περιθώριο λάθους +-4,5% της δημοσκόπησης, στην οποία πήραν μέρος 5.016 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι το διάστημα μεταξύ 30ης Σεπτεμβρίου-15ης Οκτωβρίου.

To άρθρο Μικρό προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ – Σκληρή μάχη για τις 7 πολιτείες «κλειδιά» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 18:38:00

Back to top button