Auto

Μια Porsche 911 Turbo από τη Lego

Ήταν Οκτώβριος του 1974 όταν η Porsche έδειξε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την έκδοση παραγωγής της πρώτης 911 Turbo. Το νέο μοντέλο διέθετε τρίλιτρο επίπεδο κινητήρα ο οποίος απέδιδε 260 ίππους και η τελική ταχύτητά του έφτανε τα 250 χλμ./ώρα.

Ήταν ένα αυτοκίνητο που συνέβαλε ουσιαστικά στη μετέπειτα σημαντική πορεία του γερμανικού μοντέλου και στη μετεξέλιξή της σε αυτό που είναι στις ημέρες μας και στη φήμη που έχει αποκτήσει παγκοσμίως.

Οι άνθρωποι της Porsche, από τον περασμένο Αύγουστο έχουν αρχίσει να διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις για να εορταστούν τα 50 χρόνια από την παρουσίασή της 911 Turbo.



Μία από αυτές αφορά και στη συνεργασία τους με τη Lego, -τη γνωστή εταιρεία παιχνιδιών- και τον Μάρτιν Παλμ, έναν Σουηδό φωτογράφο ο οποίος κατασκευάζει και διοράματα.

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σκηνικό που να αναδεικνύει την πρώτη γενιά της 911 Turbo η οποία να έχει κατασκευαστεί με συνολικά 1.458 τουβλάκια της Lego. Όταν ολοκληρώθηκε το αυτοκίνητο από αυτά τέθηκε το ζήτημα του σκηνικού στο οποίο θα τοποθετούνταν το υπό κλίμακα μοντέλο στο διόραμα.



Έπειτα από συζητήσεις των στελεχών της Porsche με τον Παλμ κατέληξαν ότι το καλύτερο μέρος που θα ταίριαζε θα ήταν μια απεικόνιση του Μέλανα Δρυμού, του πυκνού και χαρακτηριστικού δάσους που υπάρχει κοντά στο Zuffenhausen, την ιστορική έδρα της εταιρείας.

Έτσι, ο Σουηδός καλλιτέχνης δημιούργησε ένα τοπίο που να είναι αντιπροσωπευτικό του δρυμού. Όπως ανακοινώθηκε, χρησιμοποίησε ξύλο μπάλσα για να διαμορφώσει τους κορμούς και βαμβάκι για το φύλλωμα των δέντρων.




Το πρωτότυπο της Porsche 911 Turbo στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το 1973.

Επίσης, δούλεψε και με κομμάτια κόντρα πλακέ και ολοκλήρωσε το έργο του με τη χρήση σκόνης και λακ που προορίζονται για τους μοντελιστές.

Ο Παλμ χρειάστηκε τρεις εβδομάδες για να ολοκληρώσει το έργο του και στη συνέχεια τοποθέτησε σε αυτό την 911 Turbo της Lego και τη φωτογράφισε με τρόπο που να δείχνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 23:00:14

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button