Πολιτική

Μητσοτάκης στη MED9: Καλούμε σε συγκράτηση για να μην μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα

Έκκληση σε αυτοσυγκράτηση «προκειμένου να μην μετατραπεί ο Νότιος Λίβανος σε μια νέα Γάζα» απηύθυνε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της (MED9), που πραγματοποιείται την Παρασκευή (11/10) στην Κύπρο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη «για άμεση εκεχειρία στο Λίβανο και τη Γάζα όπου η καταστροφή έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις».

Στο μεταξύ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Ιορδανίας στη Σύνοδο, η οποία όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός έχει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που «το ζήτημα του Κυπριακού βρήκε τη θέση του στη Διακήρυξή μας» και καλωσόρισε την άτυπη τριμερή συνάντηση υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και εξέφρασε την προσδοκία του να φέρει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

«Η Ελλάδα πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Κύπρου να πετύχουμε την τόσο πολυπόθητη λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 20:03:43

Back to top button