Πολιτική

Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια ΝΔ: Σήμερα να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες

Ομιλία για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, εκφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την οδό Ρηγίλλης, έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για συνέπεια του Κώστα Καραμανλή και για αίσθημα ευθύνης Αντώνη Σαμαρά. «Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες», σημείωσε με νόημα, αναφερόμενος στις απουσίες των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος.

«Ήταν στιγμες που άλλοτε μας βρηκαν χαρούμενους, αλλοτε λυπημένους, ποτέ υποταγμένους. Η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της αντιπολίτευσης. Εδω γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες μας», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι εντολές σταθηκαν πυξίδα για τη ΝΔ εδώ και μισό αιώνα. Με ενωμένους τους Έλληνες απέναντι στο σαράκι του λαικισμού. Αυτό το κόμμα έχει σκοπό να πηγαίνει τη χώρα μπροστά. Είναι η παράταξη που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη».

Μίλησε για παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέναντι σε όσους θέλουν την παράταξη μικρότερη και υποταγμένη.

«Το 2016 πηρα εντολή να κάνω το κόμμα πιο ευρύχωρο, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες με στόχο την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό και αυτό το μέτωπο επικράτησε σε όλες τις μάχες που δώσαμε», σημείωσε.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η πολιτική της ΝΔ έφερε στο φως «την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ μονο εκσυχρονιστικό δεν είναι».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι επί δικής του θητείας η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε όλες τις μάχες και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τελευταία πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενες.

«Η Ελλάδα αλλάζει και προχωρεί και θα συνεχίσει να προχωρά. Το δώρο μας στη ΝΔ είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο», είπε ακόμα. Είμαι πρωθυπουργός, γιατί είμαι πρόεδρος της ΝΔ, υπηρετώντας μια ευρύτερη παραταξη. Πάντοτε θα συμφωνούν οι πολλοί στα πολλά και ιδιαιτέρως στα κρίσιμα για τη χώρα».

«Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου να κάνουμε πράξη το όραμα μας. Αυτή η προσφορά διαρκεί και θα διαρκεί, τα διδάγματα είναι χαραγμένα στο DNA μας. Με φάρο την προσδοκία ενος λαού που θα ευημερεί όλο και πιο πολύ γιορτάζουμε από τη Ριγίλλης, προχωράμε ενωμένοι τα καλύτερα έρχονται», κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 20:30:03

Back to top button