Πολιτική

Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια ΝΔ: Μέρα αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη

Για μια πολύ ιδιαίτερη επέτειο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ εκανα το καθήκον μου τους καλεσα προσωπικά απο εκεί και περα θα επαναλάβω ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στο απλό νεοδημοκράτη και νομιζω οτι μια ημερα γιορτης και χαράς ειναι μία ημέρα ενότητας για την παράταξη και πιστεύω ότι έτσι θα τη θυμόμαστε», σημείωσε μιλώντας στο Mega αναφερόμενος στους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή που δεν θα παραβρεθούν στην «γαλάζια γιορτή».

Όπως είπε πρόκειται για την πιο «σταθερή παράταξη στη χώρα, το μονο κομμα που κρατησε, αντεξε ειναι η ΝΔ. Είναι η καλύτερη απαντηση το γεγονός οτι μείναμε πιστοι στις αξιες ιδρυτή μας αλλα προσαρμοστήκαμε σε καιρούς που αλλάζουν».

Η ΝΔ – συνέχισε ο πρωθυπουργός – είναι η παρατάταξη του ρεαλισμου και οραματισμού που βρισκεται διαχρονικά απεναντι στον λαικισμό..

«Ο Καραμανλής δίδαξε υπευθυνότητα και ρεαλισμό, δεν δίστασε να ξεφυγει απο ιδεολογικες αγκυλώσεις του παρελθόντος», σημείωσε προσθέτοντας ότι σε μια συνεντευξή του είπε πως: «Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, αλλά προοδευτικός, διαλέγω λύσεις καλύτερες για τα συμφέροντα του έθνους».

«Ταμπέλες που κινούνται στο χωρο ιδεολογικών αναφορών του παρελθόντος δεν έχουν θεση ειμαστε φιλελευθερη προοδευτική παράταξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ σε όλη τη διαδρομη της στην εξουσια υπηρέτησε αυτές τις αρχες με μεγαλη συνέπεια και αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος για επιλογες της. Υλοποίησα τις δεσμεύσεις μας, ανοιξα το κομμα στην κοινωνία, έφερα νέα στελέχη», είπε ακόμη και προσθεσε:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπαθούσε να προσελκύσει τα καλύτερα στελεχη το ίδιο προσπαθησα να κάνω».

«Έχουμε ξεκάθαρη εντολη να φέρουμε την Ελλαδα πιο κοντά στην Ευρώπη», σημείωσε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 17:26:57

Back to top button