Πολιτική

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών

Στο μεταναστευτικό, που θα αποτελέσει και την «καυτή πατάτα» της διήμερης Συνόδου Κορυφής, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εφαρμόζει αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική και υπογραμμίζοντας ότι λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών.

«Η Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης μιας αυστηρής αλλά δίκαιης πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, και συνέχισε:

«Σταδιακά και η ΕΕ έχει έρθει πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις, δίνοντας σημασία στην εξωτερική διάσταση του προβλήματος και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι από την Ευρώπη λείπει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφών.

«(…) Και αυτό αναγνωρίζεται και από την πρόεδρο της επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την οποία θα εξουσιοδοτήσουμε για να καταθέσει προτάσεις για επιστροφές όσων δεν δικαιούνται ασύλου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης με νόημα, ότι οι επιστροφές πρέπει να γίνονται και προς την Τουρκία.

«Το θέμα (σ.σ. του μεταναστευτικού) απασχολεί πολύ την Ευρώπη αλλά δεν βρίσκεται ψηλά στα προβλήματα που δηλώνουν ότι τους απασχολούν τους Έλληνες και αυτό γιατί η χώρα μας είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 10:27:00

Back to top button