Auto

Μηνιαία παύση της παραγωγής του FIAT 500e ένεκα της ζήτησης

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για το FIAT 500e εδώ και καιρό. Πριν από έξι μήνες, ο Όμιλος Stellantis είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει και σε υβριδική έκδοση, λόγω των χαμηλών EV πωλήσεων.

Τώρα, ο Όμιλος ανακοινώνει ότι το εργοστάσιο στο Τορίνο όπου κατασκευάζεται το FIAT 500e, θα παραμείνει σε αδράνεια για τέσσερις εβδομάδες. Αρχής γενομένης από τις 13 Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ, το πολυπόθητο υβριδικό 500 Ibrida θα χρειαστεί περίπου 18 μήνες για να καταφτάσει. Δεδομένου ότι το αμιγώς θερμικό μοντέλο έπαυσε να πωλείται πρόσφατα επειδή δεν πληρούσε κανονισμούς για την κυβερνοασφάλεια, είναι η πρώτη φορά από το 2007 που κανένα 500αράκι δεν θα παράγεται στην Ευρώπη.

Λίγα μοντέλα συνδυάζουν την ηλεκτροκίνηση με το καλόγουστο στιλ όσο το 500e

Το απελθόν 500 με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πολωνικής κατασκευής, χρησιμοποιούσε μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα βασισμένη στο Panda. Αρκετά παλιότερη από του ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά ο λόγος που σταμάτησε να παράγεται το καλοκαίρι είναι επειδή δεν πληρούσε τους νέους κανονισμούς για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η ιταλική εταιρεία αποφάσισε ότι δεν τη συνέφερε να ξοδέψει τα χρήματα που απαιτούνταν για να το ενημερώσει και να το καταστήσει εμπορεύσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανταλλάξιμες μπαταρίες για το FIAT 500e, «φουλάρει» σε 5′

Ωστόσο, η παραγωγή του δεν έχει σταματήσει εντελώς: Το χαριτωμένο μικρό εξακολουθεί να κατασκευάζεται στη Βόρεια Αφρική, αλλά αυτές οι εκδόσεις δεν μπορούν να εισαχθούν και να πωληθούν στην Ευρώπη.

FIAT 500e

Το 500 Ibrida θα καταφτάσει τέλος του 2025 ή μέσα στο 2026 και θα παράγεται παράλληλα με το EV «αδερφάκι» στο ιστορικό εργοστάσιο του Mirafiori. Το οποίο θα εκσυγχρονιστεί με κονδύλια €100 εκατομμυρίων για να καταστεί κατάλληλο για τα αναδιαμορφωμένα σχέδια ηλεκτροκίνησης της FIAT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μεγάλη έκπτωση στο FIAT 500e με το FIAT Eco Bonus

Η FIAT δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που αναγκάζεται να τροποποιήσει τη στρατηγική της εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Η Toyota, η Ford, ακόμη και μάρκες για υψηλής βαλάντια όπως η Audi, η Mercedes-Benz κι η Bentley, είτε παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των υπαρχόντων μοντέλων εσωτερικής καύσης, είτε ξοδεύουν επιπλέον χρήματα για την ανάπτυξη νέων.

 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-12 21:55:38

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button