Auto

Με το νέο Inster η Ηyundai μπαίνει δυναμικά στα προσιτά ηλεκτρικά

Η Hyundai παρουσίασε επίσημα το νέο της μικρό BEV, το Inster, που ναι μεν έχει πολλά κοινά με το Casper, το μικρό SUV που διατίθεται στην Κορέα, αλλά και σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Καταρχάς, είναι κατά 23 εκατοστά μεγαλύτερο από το Casper, φτάνοντας τα 3,825 μέτρα σε μήκος, τιμή που το τοποθετεί μεταξύ τυπικών εκπροσώπων των Α και Β-SUV. Ταυτόχρονα το μεταξόνιο των 2.580 χιλιοστών υποδεικνύει άνετους εσωτερικούς χώρους για την κατηγορία του, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα που κυμαίνεται από 280 έως 351 λίτρα, καθώς τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν κατά μήκος.

Αισθητικά, το Inster ξεχωρίζει με την κλειστή μάσκα του και τα LED φώτα, ενώ το εσωτερικό του είναι μοντέρνο και τεχνολογικά εξελιγμένο. Διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη infotainment, αμφότερες με διαγώνιο 10,25 ιντσών.

Το Inster θα διατίθεται με δύο επιλογές ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης. Η έκδοση Standard Range έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με 97 ίππους και μια μπαταρία 42,0 kWh, παρέχοντας αυτονομία έως και 300 χιλιόμετρα.

HYUNDAI-INSTER-(8).jpg

Η έκδοση Long Range διαθέτει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με 115 ίππους και μια μπαταρία 49,0 kWh, προσφέροντας αυτονομία έως και 355 χιλιόμετρα, μια εξαιρετική τιμή για ένα μικρό SUV με αστικό χαρακτήρα.

Η φόρτιση των μπαταριών -και οι δύο είναι νικελίου, κοβαλτίου και μαγνησίου (NCM)- μπορεί να γίνει με ισχύ 11 kW σε wallbox ή με έως και 120 kW σε ταχυφορτιστή DC. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυνατότητα V2L (Vehicle to Load), που επιτρέπει τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών, όπως π.χ. ηλεκτρικά ποδήλατα ή εξοπλισμός κάμπινγκ, από τη μπαταρία του αυτοκινήτου.

HYUNDAI-INSTER-(10).jpg

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η έκδοση Long Range χρειάζεται 10,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για την Standard Range είναι 11,7 δεύτερα και 140 χλμ./ώρα.

Το νέο Hyundai Inster θα είναι διαθέσιμο στην Κορέα το καλοκαίρι και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη την ερχόμενη άνοιξη. Θα είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, με αρχική τιμή γύρω στα 25.000 ευρώ πριν από τις επιδοτήσεις. Επίσης, πιθανόν να υπάρξει και μια έκδοση με πιο έντονα off-road χαρακτηριστικά που θα ονομάζεται Inster Cross.

HYUNDAI-INSTER-(6).jpg




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-28 13:14:05

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button