Auto

Με τα… 1.000 ξεκίνησε η αγορά του αυτοκινήτου τον Ιούλιο

Ο Ιούνιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας για την αγορά των καινούργιων αυτοκίνητων στην Ελλάδα. Συνολικά ταξινομήθηκαν 14.172 μονάδες, με την ποσοστιαία άνοδο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο να αγγίζει το +5,5%, αλλά και το +26,8% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022.

Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, ιδίως το τελευταίο τρίμηνο και αν θα συνεχιστεί η ανοδική τάση. Οι υψηλές τιμές παίζουν το ρόλο τους αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη τα νούμερα και τα στατιστικά των ταξινομήσεων από την αρχή του έτους έχουν φέρει χαμόγελα. Το ίδιο ισχύει και για το μήνα που διανύουμε, αν και είναι αρκετά νωρίς για συμπεράσματα.

Ο Ιούλιος βρίσκεται ακόμα στην αρχή αλλά όπως λέει ο σοφός λαός, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Με το καλημέρα λοιπόν και τις τρεις πρώτες ημέρες η αγορά δείχνει πως πάει με… χίλια ή καλύτερα με 440. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το eportal.gr, η αύξηση των ταξινομήσεων συγκριτικά με τις τρεις πρώτες ημέρες του 2023 άγγιξε το 439,7,6%. Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πως δεν αναφερόμαστε σε δεκάδες αυτοκίνητα αλλά σε… χιλιάδες.



Ποιες εταιρείες κάνουν πρωταθλητισμό

Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 2.106 αυτοκίνητα όταν πέρυσι τις ίδιες ημέρες είχαν ταξινομηθεί μόλις 390, ενώ το 2022 το νούμερο αυτό ήταν μόλις 255.

Περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα ταξινόμησαν πέντε μάρκες και συγκεκριμένα οι, Toyota, Citroen/DS, Hyundai, Suzuki και Peugeot.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα όμως η εικόνα είναι τόσο ενθαρρυντική που σίγουρα θα παίξει το ρόλο της στο κλείσιμο του μήνα. Τα νούμερα αυτά έρχονται και σε μία περίοδο που οι μισθοί παραμένουν σχεδόν στάσιμοι και… χαμηλοί όταν την ίδια ώρα οι τιμές στα αυτοκίνητα συνεχώς ανεβαίνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 12:00:50

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button