Auto

Με καύσιμο το υδρογόνο το Alpine Alpenglow Hy6

Το Alpine Alpenglow Hy6 είναι ένα επαναστατικό concept supercar που κινείται με κινητήρα V6 που τροφοδοτείται με υδρογόνο, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Alpine να εξερευνήσει τη βιώσιμη τεχνολογία καύσης.

Σε συνέχεια του προηγούμενου μοντέλου Alpenglow Hy4, το Hy6 διαθέτει έναν V6 twin-turbo 3,5 λίτρων, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο σύνολο των 2,0 λίτρων.

Αυτός ο προηγμένος κινητήρας αποδίδει 740 ίππους και 770 Nm ροπής, μεταφέροντας την ισχύ στον πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων.



Το υδρογόνο αποθηκεύεται σε τρεις ξεχωριστές δεξαμενές που είναι τοποθετημένες σε ειδικά χωρίσματα για λόγους ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν απομονωμένες από την καμπίνα.

Ο V6 κινητήρας του Alpenglow Hy6, που αναπτύχθηκε σε διάστημα δύο ετών, έχει όριο περιστροφής στις 9.000 σ.α.λ. και αποδίδει 211 PS ανά λίτρο, χρησιμοποιώντας μπλοκ αλουμινίου με ξηρό κάρτερ.

Ο κινητήρας είναι ενσωματωμένος σε ένα ελαφρύ ανθρακονημάτινο πλαίσιο LMP3, επιτρέποντας στο υπεραυτοκίνητο να φτάνει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 330 χλμ/ώρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς το σύστημα εξάτμισης Inconel εκπέμπει μόνο υδρατμούς.



Κάνοντας το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, το Alpenglow Hy6 παρουσιάζεται μαζί με άλλα καινοτόμα μοντέλα της Alpine, όπως το ηλεκτρικό hot hatch A290 και το SUV concept A390.

Η Alpine παρουσιάζει επίσης το A110 R Ultime, το πιο αποκλειστικό και ακριβό αυτοκίνητό της μέχρι σήμερα.



Το μέλλον του υπεραυτοκινήτου παραγωγής της Alpine παραμένει αβέβαιο, με πιθανότητες είτε για υδρογονοκίνητο είτε για πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς η μάρκα ετοιμάζεται επίσης να επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 17:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button