Πολιτική

Με άγριες διαθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συλλογή υπογραφών για να «κάνουν Κούγκι» την Κεντρική Επιτροπή

Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Βασιλειάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κι άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συγκέντρωναν υπογραφές, όπως πληροφορείται το CNN Greece, για άμεση σύγκληση του οργάνου, η οποία αποφασίστηκε τελικώς για την Κυριακή, 7 Ιουλίου από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Νωρίτερα, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία που θα προετοιμάσει το κείμενο που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή.

Όσοι έχουν διαβάσει το κείμενο που κυκλοφορεί η εσωκομματική αντιπολίτευση μας το χαρακτηρίζουν κείμενο αποδόμησης της προεδρίας Κασσελάκη, με εφαλτήριο το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» χωρίς προσυνεννόηση με τα κομματικά όργανα.

«Θα το κάνουν Κούγκι στην Κεντρική Επιτροπή», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κείμενο που κυκλοφορούν Σπίρτζης και σία δεν συμμετέχει το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς, το οποίο άλλωστε κατέθεσε τη δική του πλατφόρμα το πρωί της Τετάρτης μέσα κι από την παραίτηση από τις θέσεις τους στα κομματικά όργανα των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα.

Το ΔΕΚΑ θα επιμείνει στην άσκηση πίεσης στην κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών από το ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου μακριά από εσωκομματικές περιχαρακώσεις που κατά το ίδιο ανακυκλώνουν τη «μιζέρια του 15%».

Κι από αυτή την εξέλιξη γίνεται αντιληπτό ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν έχει αποκτήσει- όχι ακόμα τουλάχιστον- ενιαία μορφή, πολλώ δε μάλλον κάποιο πρόσωπο που θα βγει μπροστά και θα αμφισβητήσει ευθέως τον κ. Κασσελάκη.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 20:37:35

Back to top button