Κόσμος

Μεξικό: Εφιάλτης στον παράδεισο – Άνδρας δολοφονήθηκε μέσα σε υπερπολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο

Μπορεί τα πεντάστερα luxury ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη να υπόσχονται υπερπολυτελείς παραδεισένιες και ονειρεμένες διακοπές – και φυσικά πάνω από όλα υψηλές παροχές ασφαλείας για τους εύπορους και διάσημους πελάτες τους – αυτό όμως, όπως φαίνεται, δεν ισχύει στο Μεξικό.

Σε ένα αντίστοιχο πεντάστερο υπερπολυτελές θέρετρο, το luxury ξενοδοχείο Riu στο Κανκούν του Μεξικού – μια περιοχή που φημίζεται για τα υψηλής ποιότητας τουριστικά θέρετρα και ξενοδοχεία – ένας άνδρας δολοφονήθηκε από τέσσερεις άλλους άνδρες και συγκεκριμένα εντός της παραλίας του ξενοδοχείου η οποία προστατεύεται. Το θύμα είναι ένας 30χρονος Μεξικανός, ο οποίος πυροβολήθηκε. Όπως ήταν φυσικό την ώρα των πυροβολισμών επικράτησε πανικός, με τους τρομοκρατημένους τουρίστες που παραθέριζαν στο ξενοδοχείο να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς οι συνολικά τέσσερις δράστες πυροβόλησαν τον άνδρα εντός του πολυτελούς θέρετρου των πέντε αστέρων.

Οι δράστες έριξαν αρκετές φορές, με πολλούς τουρίστες να πέφτουν έντρομοι στο έδαφος και άλλους να διαφεύγουν ουρλιάζοντας προς το λόμπι του ξενοδοχείου – στο οποίο να σημειώσουμε ότι η διαμονή ξεκινά από τα 300 και ξεπερνά τα 1.000 δολάρια τη βραδιά -, ενώ μετά την έλευση της αστυνομίας συνέχισαν να παρακολουθούν μέσα από το λόμπι σε εμφανή κατάσταση σοκ τον νεκρό άντρα που κείτονταν στην άμμο, αναμένοντας οδηγίες από τις Αρχές, με κάποιους από αυτούς να τηλεφωνούν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι δολοφόνοι – οι οποίοι σύμφωνα με τους δεκάδες μάρτυρες φορούσαν βερμούδες -, διέφυγαν από την περιοχή της προστατευόμενης παραλίας του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με τζετ σκι, που φέρεται να είχε νοικιάσει το ίδιο το θύμα με δύο από αυτούς να φεύγουν με τα πόδια. Ένας από αυτούς εθεάθη να τρέχει μέσα από την επίσης ιδιωτική παραλία του γειτονικού υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Dreams Hotel, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι ο ύποπτος φορούσε σκούρα βερμούδα και μαύρο πουκάμισο.

Η νέα αυτή δολοφονία συνέβη δύο μήνες αφότου ένα 12χρονο αγόρι είχε επίσης πυροβοληθεί και σκοτώθηκε από ένοπλους που επέβαιναν και αυτοί σε τζετ σκι και είχαν ανοίξει πυρ εναντίον αντίπαλων εμπόρων ναρκωτικών σε άλλη ιδιωτική παραλία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, επίσης στο Κανκούν. Το άτυχο παιδί καθόταν με την οικογένειά του σε ξαπλώστρα στην παραλία του ξενοδοχείου Caracol, που βρίσκεται δίπλα στο Riu, όταν χτυπήθηκε από αδέσποτες σφαίρες στις 29 Ιουλίου.

Το ξενοδοχείο Riu εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο νεκρός άνδρας δεν έμενε στο ξενοδοχείο, ούτε ήταν υπάλληλος του, όπως ανέφερε το Riviera Maya News.

Οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να αναγνωρίσουν τον νεκρό άνδρα, διερευνούν το ενδεχόμενο η ανθρωποκτονία να σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών και εγκλήματα που είναι αναμεμειγμένα τα Μεξικάνικα καρτέλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ κατατάσσει το Μεξικό σε επίπεδο «συμβουλευτικής βαθμίδας δύο» – που σημαίνει ότι οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή όταν επισκέπτονται τη χώρα.

Οι μεξικανικές αρχές παρέχουν αυξημένη προστασία στις κύριες παραθεριστικές περιοχές και τους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, περιορίζοντας αρκετά τη βία και την εγκληματικότητα που μαστίζει πολλές περιοχές του Μεξικού.

Τα αυξημένα επίπεδα βίας στο Μεξικό σχετίζονται κυρίως με τα καρτέλ ναρκωτικών και έχουν οδηγήσει σε εδαφικές διαμάχες, στοχευμένες δολοφονίες και τραυματισμούς εκατοντάδων θυμάτων – πολλές φορές αθώων.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 18:07:46

Back to top button