Αθλητικά

Μεντιλίμπαρ: «Έτσι ζήσαμε την κατάκτηση του Conference»

«Στις μέρες μας η εποχή που προηγείται της σεζόν (preseason) είναι άχρηστη». Μία από τις αλήθειες-όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα eldesmarque.com- του Βάσκου προπονητή του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος με την ευκαιρία της διακοπής των πρωταθλημάτων, λόγω εθνικών ομάδων, «πέρασε» από τα μικρόφωνα του «Onda Vas».

«Ερνέστο, ο καλύτερος για την Αθλέτικ»

«Ο Ερνέστο (Βαλβέρδε) είναι ο καλύτερος προπονητής για την Αθλέτικ λόγω του ποιος είναι ως τύπος, για το πώς είναι προπονητής και για το πώς έχει προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες της Αθλέτικ. Έχω καλή σχέση με τον Ερνέστο, λίγοι θα μπορέσουν για να μιλήσω άσχημα για αυτόν, είναι καλός άνθρωπος και καλός τύπος», είπε μιλώντας για τον συμπατριώτη του προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος βέβαια στο παρελθόν πέρασε με επιτυχία από τον πάγκο του Ολυμπιακού σε δύο περιόδους (2008-09 και 2010-12).

«Όλα είναι καλά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι»

Στη συνέχεια μίλησε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι «όλα είναι καλά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι και όλα χρησιμοποιούνται για κριτική, αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε», ενώ αναφέρθηκε στο σημερινό ποδόσφαιρο, τονίζοντας:

«Στις μέρες μας η preseason είναι άχρηστη»

«Στις μέρες μας η εποχή που προηγείται της σεζόν (preseason) είναι άχρηστη. Παίζεις τέσσερα παιχνίδια με την αγορά ακόμα ανοιχτή, και κάποιοι παίκτες έρχονται ή φεύγουν την τελευταία στιγμή και χωρίς σχεδόν καμία προετοιμασία, πρέπει να τους φέρεις σε φόρμα με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, και στους πρώτους επίσημους αγώνες δεν ξέρεις καν τι κάνεις».

«Τώρα δεν είναι πιο επαγγελματίες γιατί πηγαίνουν στο γυμναστήριο»

Μιλώντας για τους ποδοσφαιριστές του σήμερα, παρατήρησε ότι «οι παίκτες λένε ότι τώρα οι παίκτες έχουν τάμπλετ και όχι κοιλιά; Δεν είναι αλήθεια, πριν ήμασταν πολύ επαγγελματίες, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Τώρα δεν είναι πιο επαγγελματίες γιατί πηγαίνουν στο γυμναστήριο, εδώ το σημαντικό είναι το γήπεδο. Όλοι θα βλέπουν εσένα, αλλά πρέπει να κοιτάς περισσότερο την ομάδα και την ομάδα παρά την ατομική φιγούρα, τώρα όλα είναι τεχνολογία και αναλυτές. Είναι εντάξει, αλλά για μένα υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα. Είναι αδύνατο να τα χειριστείς αργότερα με όσο λίγο χρόνο υπάρχει. Κοιτάξτε τον Εμπαπέ στο ντοκιμαντέρ του Λουίς Ενρίκε».

«Στην Ελλάδα είναι πιο θερμοί από εμάς»

Παραδέχεται ότι αισθάνεται πολύ άνετος… «στο δρόμο με φωνάζουν «κόουτς, προπονητή» αλλά με αφήνουν ήσυχο παρόλο που είναι πιο θερμοί από εμάς, πολύ περισσότερο, για καλό και για κακό, αν δεν κερδίσεις τα πρόσωπα είναι χαμηλότερα, αλλά αν κερδίσεις η χαρά είναι τεράστια», εξήγησε.

«Στο Θαλντιμπάρ ή στο Λαρέδο κυκλοφορούσα και δεν ήμουν πολύ γνωστός, αλλά τώρα σε αναγνωρίζουν και σου ζητούν φωτογραφίες, αυτόγραφα, ναι, έχω παρατηρήσει τη διαφορά. Στην πόλη μου ήμουν μόνο ένας ακόμα , ενώ τώρα τα παιδιά σε κοιτούν με το στόμα ανοιχτό».

«Περικυκλωμένοι από μηχανές και φωτοβολίδες»

Θυμήθηκε τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του Conference League:

«Εκεί ήταν όλοι, αφού παίξαμε τον τελικό στην Αθήνα και ήμασταν εκεί μέχρι τις 7 το πρωί: από το γήπεδο με το λεωφορείο στους δρόμους και το δημαρχείο, από εκεί στο γήπεδο στις 5 το πρωί και εκεί τελείωσαν όλα. Όλα ήταν πολύ ζεστά και μέσα σε λίγο, σαν τρελοί στο λεωφορείο περικυκλωμένοι από μηχανές και φωτοβολίδες».

Από την Έιμπαρ στη Σεβίλλη και μετά στην Αθήνα…

«Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, η έκπληξη είναι εκεί, στον δρόμο· ήμουν ήρεμος μετά τα Χριστούγεννα και τον Μάρτιο με πήραν τηλέφωνο από τη Σεβίλλη, που ήταν κοντά στον υποβιβασμό, αλλά κρατήσαμε καλά, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα. για το UEL και είχαμε την επιτυχία και την τύχη να το κερδίσουμε».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 17:35:19

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button