Κόσμος

Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Μια τρομακτική υπόθεση σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αποκαλύπτεται στη Μαλαισία. Αφορά εκατοντάδες επιθέσεις με θύματα παιδιά διαφόρων ηλικιών, σε δεκάδες δομές υποδοχής και φιλοξενίας, με την UNICEF να κάνει λόγο για αδιανόητη φρίκη

Στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτής βρίσκεται ο επιχειρηματικός όμιλος συμμετοχών GISB (Global Ikhwan Service and Business Holding), που διαχειριζόταν τις «δομές της φρίκης», ενώ φέρεται αν είχε σχέσεις με την απαγορευμένη ισλαμιστική σέκτα, Αλ Αρκάμ, η οποία πλέον έχει διαλυθεί.

Εχουν συλληφθεί συνολικά 355 άτομα. Ανάμεσά τους είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του GISB, Νασιρουντίν Αλί, και τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι του ομίλου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Υπήρξαν έφοδοι σε διάφορες τοποθεσίες, ανάμεσά τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε δομές υγείας, σε ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία και κατοικίες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η σύλληψη 171 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων «ουστάζ» (καθηγητών θρησκευτικών) και άλλων εκπαιδευτικών. ‘

Η αστυνομία ανέφερε πως διασώθηκαν τουλάχιστον 402 παιδιά, έπειτα από έρευνες σε 20 δομές.

Αρχικά, ο όμιλος διέψευσε όλες τις κατηγορίες υποστήριζονας πως δεν είχε τη διαχείριση των δομών, στις πολιτείες Σελάγκορ και Νεκάρι Σεμπιλάν (δυτικά).

Κατόπιν ο Αλί παραδέχθηκε πως υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, «μια ή δυο υποθέσεις σοδομισμού» στις δομές, διαψεύδοντας όμως πως υπήρχε συστηματική, μαζική βία.

Κατά ιατρικές γνωματεύσεις, τουλάχιστον 13 παιδιά υπέστησαν σεξουαλική βία..

Η UNICEF καταδίκασε την «αδιανόητη φρίκη» που έζησαν τα μικρά θύματα.

«Τα παιδιά αυτά θα χρειαστούν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα», επισήμανε ο Ρόμπερτ Γκας, αντιπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία στη Μαλαισία.

Η σέκτα Αρκάμ διαλύθηκε από τις αρχές το 1994, καθώς το δόγμα που πρότεινε θεωρήθηκε αποκλίνον, αιρετικό. Ο όμιλος GISB βρίσκεται έκτοτε στο στόχαστρο των Αρχών.

Το 2011, ξέσπασε επίσης σκάνδαλο όταν έγινε γνωστό πως είχε δημιουργήσει «Λέσχη Υπάκουων Συζύγων», ομάδα που προέτρεπε γυναίκες να υποτάσσονται στους συζύγους τους «σαν να ήταν ιερόδουλες» ώστε να μην τις απατούν.

 

 

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 10:59:58

Back to top button